Ford ve Volkswagen tarafından desteklenen otonom araç girişimi Argo AI kapatılıyor

Ford ve Volkswagen desteğiyle kurulan otonom araç teknolojileri odaklı Argo Aı, beklenen yatırım desteğini almadığı için kapatıldı.

Otonom araç teknolojilerinin geliştirilmesi amacıyla kurulan Ford ve Volkswagen destekli Argo AI‘ın kapatılacağı açıklandı. 2016 yılında çalışmalarına başlayan Pittsburgh merkezli Argo AI, sürücüsüz araçların arkasındaki teknolojiyi geliştiriyordu. Ağırlıklı olarak Ford ve Volkswagen’den olmak üzere bugüne dek az 3,6 milyar Dolar yatırım aldı.

Otomotiv devi Ford, yayınladığı Q3 kazanç raporunda kaynaklarını otonom araçlar yerine sürücülere yardımcı olacak sürücü destek sistemlerine aktaracağını açıkladı. Bu stratejik kararla beraber şirketin Argo AI’ya yaptığı yatırımda 2,7 milyar Dolar “nakit haricinde vergi öncesi değer düşüklüğü” oluştuğu belirtildi. Çeyrek bazında ise bu zararın 827 milyon Dolar olduğu açıklandı.

Ford yaptığı açıklamada, girişimin yeni yatırımcıları çekemediğini bu yüzden böyle bir karar almak zorunda kaldıklarını açıkladı. Argo sözcüsü Alan Hall yaptığı açıklamada, “Hissedarlarımızla koordineli olarak, Argo AI’nın bir şirket olarak misyonuna devam etmeyeceğine karar verildi. Çalışanlarımızın çoğu Ford veya Volkswagen ile otonom sürüş teknolojisi üzerinde çalışmaya devam etme fırsatı elde edecek.” dedi.

Ford CEO’su Jim Farley, “İşler değişti ve şu anda Ford için, modern yaşamın en değerli ürünü olan zamanı, milyonlarca müşteriye araçlarındayken geri vermek için büyük bir fırsat bulunuyor. Ford’un aynı zamanda ulaşımı daha da güvenli hale getiren harika ve farklılaştırılmış L2+ ve L3 uygulamaları geliştirmesi kritik bir görevdir.” dedi.

Farley, bazı Argo mühendislerine otomobil üreticisinin sürücü destek ürünleri üzerinde çalışmak üzere Ford’da iş teklif edileceğini söyledi. “L4 ADAS odaklı bir gelecek konusunda iyimseriz, ancak büyük ölçekte karlı, tam otonom araçlar çok uzakta ve bu teknolojiyi kendimiz yaratmamız gerekmeyecek.” dedi.

Argo’nun diğer birincil destekçisi Volkswagen de kaynakları değiştirme planlarını belirtti ve artık Argo AI’ya yatırım yapmayacağını belirtti. Şirket, Bosch ile beraber Çin merkezli Horizon Robotics’in yüksek düzeyde otonom sürüş sistemlerini geliştirilmesini hızlandırmak için yazılım birimi Cariad’ı kullanacağını söyledi.

Yaklaşık 2000 çalışana sahip olan Argo AI’ın kapanmasıyla beraber Ford ve Volkswagen ortaklığı son buldu. İki şirket de sistemlerini kendi bünyelerindeki çalışanlarıyla geliştirecek.

Güncel İçerikler