Fintech odaklı Mercantile, 22 milyon dolar yatırım aldı

Teknolojiye karşı güvensiz olan küçük işletmelere özel kredi kartları sunan Mercantile, 22 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.

Küçük işletmeler için kredi kartı çözümleri sunan Mercantile, düzenlenen Seri A yatırım turunda 15 milyon dolar topladı ve toplamda 22 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turu, Index Venstures liderliğinde, First Round Capital, General Catalyst, SV Angel, Operator Partners ve Box Group’un katılımıyla gerçekleşti.

New York merkezli girişim, gelişen teknolojiye karşı önyargılı olan küçük işletmelerin önyargısını kırıp güvenlerini kazanarak kredi kartları kullanmasını amaçlıyor. Girişim, bu konuda derneklerden yardım alarak kredi kartlarının tanıtımını yapıyor. Bu sayede Mercantile, pazara erişmek için işletme sahiplerinin birlik içinde olduğu derneklerden yararlanıyor.

Mercantile, sektöre özel ihtiyaçlara dayalı özelleştirilmiş kart programları oluşturarak, American Optometric Association ve Academy of Doctors of Audiology gibi kuruluşların müşterilerine markalı bir kredi kartı sunmasına olanak tanıyor. Girişim, endüstrinin temel öğelerinde anlamlı indirimler sağlamak ve ilgili dernek aidatlarını veya aylık abonelikleri karşılamak için kart sahipleri adına çeşitli fırsatlar sunuyor.

Mercantile’in hedef müşterileri, az sayıda çalışanı olan ve gelirleri 10 milyon doların altında olan küçük işletmeler oluyor. Mercantile CEO’su ve kurucu ortağı Sam Poirier, “Bu kartla ilgili çalışmalar yaparken pazarı zaten bilen sektör temsilcileriyle yola çıkmanın harika olduğunu düşündük” dedi.

Girişim, standart kurumsal kartlara kıyasla sektöre özel avantajlar sağlayarak aracı kurumların kurumsal kart tekliflerine meydan okumayı amaçlıyor. Poirier, “Standart kartlar bunu yapacak güce ve sisteme sahip değiller.” dedi.

Yeni yatırımla beraber girişim, ürün geliştirmeye daha fazla yatırım yapmak, ortaklıklar kurmak ve diğer pazarlara açılmak için ekibini güçlendirmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler