Yapay zeka odaklı QuantPi, 2.5 milyon euro yatırım aldı

Almanya merkezli girişim QuantPi, yapay zekayı daha etik şekilde geliştirmek için 2.5 milyon euro yatırım aldığını duyurdu. Yatırım turu, Capnamic tarafından yönetilirken First Momentum, AngelList Kurucusu Ash Fontana ve melek yatırımcıların katılımlarıyla gerçekleşti.

Yaklaşık 7 yıllık bir araştırmadan sonra 2020’de kurulan girişim, önde gelen matematikçiler, bilgisayar bilimcileri ve iş adamları tarafından ünlü CISPA – Helmholtz Bilgi Güvenliği Merkezi ve Saarland Üniversitesi’nin bir yan ürünü olarak geliştirildi.

Teknolojinin gelişmesiyle beraber yapay zekanın hayatımızdaki yeri gün geçtikçe önem kazanıyor. Birçok iş kolunda oldukça yardımcı olan yapay zekanın gelişim yönü de önemli konular arasında bulunuyor. Yapay zekanın olumsuz yönde gelişimi gelecekte insanlık için oldukça tehlikeli sonuçlar doğurabilir.

Yapay zeka bu kadar popülerken, sorumlu, etik ve insanların ve makinelerin güvenli ve kendi kaderini tayin ettiği bir birlikte yaşamanın yolunu açan teknolojinin uygulanmasını teşvik etmek için yeni bir pazar ortaya çıktı. Bu pazara öncülük eden QuantPi, çalışmalarını sıkı sıkıya sürdürüyor.

Yapay zekaya yönelik global yatırımlar, 2021’de yıllık bazda 59 milyar euro’yu aştı ve 2028 yılına kadar 420 milyar euro’nun üzerinde inanılmaz bir rakama ulaşması bekleniyor. Modern yapay zeka algoritmaları, yüzyılın buluşu olarak görülüyor. Günlük yaşantıyı baştan aşağı değiştirecek olan sistemin doğru şekilde gelişmesi oldukça önemli görülüyor.

Almanya merkezli QuantPi, yapay zeka için sorumlu ve etik olarak geliştirilmiş bir gelecek oluşturmaya yardımcı olmak, teknolojiyi bir bütün olarak toplum için daha güvenli hale getirmek, gücünü kullanmak ve tehlikesini azaltmak istiyor. Girişim, verimli, güvenli ve uyumlu AI tabanlı ürünler geliştirmek için platformu aracılığıyla sunulan araştırma destekli teknolojileri kullanıyor.

QuantPi’nin kurucu ortağı ve CEO’su Philipp Adamidis, “QuantPi’de akıllı sistemlerin insanlığa faydalı olabileceğine inanıyoruz. Ancak, bu olumlu birlikteliği sağlamak için belirli insanlara ve teknolojilere ihtiyaç olduğuna inanıyoruz. Responsible AI platformumuz, vizyonumuzu gerçeğe dönüştürmek için bizi güçlü bir alana yerleştiriyor: toplumun akıllı makinelerle güvenli ve kendi kaderini tayin ettiği bir birlikte yaşamayı mümkün kılmak.” dedi.

Girişim, Responsible AI platformuyla beraber gelişmekte olan bir pazara öncülük ettiği için etik açıdan daha bilinçli bir yapay zeka uygulaması üzerinde çalışıyor.

Güncel İçerikler