Elon Musk, Tesla’nın insansı robotu Tesla Optimus’u duyurdu

Elektrikli araç üreticisi Tesla, gündelik işler ve zorlu çalışma koşullarında tüketicilerin en büyük yardımcısı olacak insansı robot Optimus'u duyurdu.

Teknoloji devi Tesla, daha önce duyurduğu insansı robotu Optimus hakkında detaylı özellikleri açıkladı. AI Day etkinliğiyle ilk olarak Tesla Bot adıyla karşımıza çıkan robot, Optimus adını alarak görücüye çıktı.

Optimus’un görev tanımı arasında insanlara günlük hayatında yardımcı olması ve temel işlerde önemli rollerde bulunması yer alıyor. Hayata entegre olması ve maliyetlerin zamanla düşmesiyle beraber uygun fiyatlı olması bekleniyor. Tesla CEO’su Elon Musk, insansı robotun göründüğünde çok daha fazla iş yapabileceğini açıkladı.

Sahneye çıkarılan ilk robot, Bumble C kod adlı dış iskeletsiz model oldu. İç yapısı tamamen görünen cihazın kendi başına ayakta durmasının yanı sıra sınırlı sayıda hareket edebildiği göründü. Bu sürümün ardından tüketicilerle buluşturulacak dış iskeletli seri üretime hazır model de teknoloji severlerle buluşturuldu.

Geliştirme aşamasında olan Optimus’un diğer markaların insansı robotlarından ayıran en önemli özelliği seri üretime hazır olacak şekilde çalışmalar yapılması oluyor. Cihaz, Tesla tarafından geliştirilen özel işlemciden güç alırken hareket konusunda da insanlar gibi el hareketlerini sorunsuz şekilde yapabiliyor. Geliştirilen özel şarj sistemi sayesinde de Optimus’un tek şarja tüm günü çıkarması bekleniyor.

Tesla, geliştirdiği robotların ne kadar işlevsel olduğunu herkese göstermek için kendi fabrikalarında da onları kullanacağını daha önce açıklamıştı. Gündelik işlerde tüketicilerin en büyük yardımcısı olmasının yanı sıra teknoloji devinin de fabrikalardaki zorlu işlerinin en büyük yardımcısı olacak.

Tesla Optimus’un geliştirme sürecini tamamlayıp hem ticari hem de evdeki işler için hayatımıza entegre olabileceği en erken tarihin 2027 yılı olduğu belirtildi.

Güncel İçerikler