Kripto para yatırımlarını kolaylaştırmayı amaçlayan Solvo, 3.5 milyon dolar yatırımla kuruldu

Ayelen Denovitzer ve Shailendra Sason'ın kurduğu kripto para borsası Solvo, 3.5 milyon dolar yatırımın ardından kripto paralara yatırım yapmayı kolaylaştıracak sistemiyle piyasaya sürüldü.

Kripto para birimlerine ve kripto para birimiyle ilgili finansal ürünlere yatırım yapmayı kolaylaştırmak isteyen Solvo, 3.5 milyon dolar yatırım almasının ardından işlemlere başladı. Index Ventures yönetiminde düzenlenen tura CoinFund ve FJ Labs katıldı.

20.000’den fazla kripto ve token’ın bulunduğu kripto para piyasasında yatırım yapmanın oldukça zor bir hal aldığı biliniyor. Solvo’nun amacı, bu kadar çok çeşidin ve işlemin bulunduğu piyasada yatırımcıların daha kolay, çözüm odaklı ve şeffaflıkla kripto paralın sunduğu fırsatları değerlendirmeyi sağlamak oluyor. Bu yılın başlarında düzenlenen 3.5 milyon dolar değerindeki tohum turunun ardından girişim, 10 kişilik küçük bir ekip oluşturdu ve iOS uygulaması üzerinde çalışmaya başladı.

Solvo, uygulamasını Ekim ayında yayınlayacak. Yayınlanmanın hemen ardından kullanıcılar, karmaşıklıkların ötesinde kolayca token alıp satabilecekler. Yatırımcıların binlerce token içerisinde kaybolmaması için girişim ilk adım olarak 10 kripto para birimini uygulamasında yatırım yapmaya sunacak. Uygulama içerisinde yatırımcıların satın aldığı tokenları tuttuğu süre boyunca da para kazanmasını sağlayan “Vaults” özelliği bulunuyor.

Vaults ile beraber Solana ve Cardano dahil olmak üzere piyasada kendini kanıtlamış madeni paraları uzun vadeli elde tutmak isteyen yatırımcılar, ekstra para kazanabiliyor. Vaults, seçilen para birimine bağlı olarak yıllık %8’e varan getiri sağlayacak şekilde tasarlandı. Ayrıca girişim, tek bir işlemle projeye ya da token’a yatırım yapmaya da yardımcı oluyor. Blue-chip projects, DeFi, ve Metaverse & Gaming alanlarında yatırım yapılmasını sağlıyor.

Ayelen Denovitzer ve Shailendra Sason tarafından kurulan girişim, Ekim ayında piyasaya sürüldüğünde, basit, sezgisel bir arayüz ile en çok işlem yapılan 10 kripto para biriminin alımını, satımını, yatırılmasını ve çekilmesini destekleyecek.

Güncel İçerikler