Epic Games’in desteklediği derin teknoloji girişimi Hadean, 30 milyon dolar yatırım aldı

Derin teknoloji girişimi Hadean, metaverse için hazırladığı teknolojilerini geliştirmek için 30 milyon dolar yatırım aldı.

Londra merkezli derin teknoloji girişimi Hadean, üzerinde çalıştığı metaverse altyapı teknolojisini geliştirmek için Seri A yatırım turunda 30 milyon dolar değerinde yatırım aldı. Molten Ventures liderliğinde düzenlenen Seri A yatırım turuna Epic Games ve Tencent dahil olmak üzere 2050 Capital , Alumni Ventures , Aster Capital , Entrepreneur First ve InQTel katıldı.

2015 yılında Londra’da çalışmalarına başlayan Hadean, “herkes için süper bilgisayar düzeylerinde işlem gücü”nü amaçlayarak çalışmalarına başladı. Hadean, web 3.0 ve meta veri tabanı için dağıtılmış, uzamsal ve ölçeklenebilir hesaplamayı yeniden tasarlıyor. Girişim, ölçeklenebilirlik, güvenlik ve birlikte çalışabilirlik sağlayarak kurumsal, ticari, oyun ve devlet müşterileri için meta veri tabanı ve dijital sürükleyici deneyimleri yönlendiriyor. Kurulduğu günden bu yana girişimin farklı alanlara yöneldiği ve Minecraft gibi büyük oyunların arka planlarında yer alarak dikkatleri üzerine çektiği görülüyor.

30 milyon dolar değerindeki yatırımla beraber Hadean’in meta veri tabanına güç verip bu çalışmaların gerçeğe dönüşebilmesi için “altyapı” çalışmalarını artıracak çalışmalar yapacağı açıklandı.

Epic’in Unreal Engine Ekosisteminden Başkan Yardımcısı Marc Petit, “Hadean’ın bilgi işlem gücü, ölçeklenebilir bir meta veri tabanı oluşturmaya çalışırken ihtiyaç duyulan altyapıyı sağlayacak” dedi. “Şirketin teknolojisi, çok sayıda eşzamanlı kullanıcıyı etkinleştirerek ve içerik oluşturucular ve geliştiriciler için yeni araçların kilidini açarak Epic’in Unreal Engine’ini tamamlıyor. Hadean’ın büyümesine katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz ve meta evrenin temelini atmak için birlikte çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyoruz.” dedi.

Hadean Kurucu Ortağı ve CEO’su Craig Beddis: “Hadean’ın misyonu, fiziksel ve sanal dünyalar arasında köprü kurmak ve daha iyi kararlar almamıza ve nihayetinde fiziksel dünyadaki yaşam kalitemizi iyileştirmemize yardımcı olmak. Günümüzün sanal dünyaları sınırlı bir deneyim sunduğu için küçük ölçekli ve güvensiz oluyor. Bu tarz sorunlar da bugün uğraştığımız teknik zorlukları yansıtıyor. Ancak meta veri deposunun gerçek başarısının ve kitlesel olarak benimsenmesinin, içerik üreticilerin açık ve sağlam bir hizmet olarak meta veri tabanı teknolojilerinden yararlanarak kendi deneyimlerini ölçekte oluşturabilme kolaylığına bağlı olacağına inanıyoruz. Bu gerçek için bizim değer yargılarımızı ve tutkumuzu paylaşan Epic Games gibi sektör liderleriyle çalışmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Yeni yatırım turuyla birlikte Hadean’ın içerik üreticilerle çalışma, inşa etme, satın alma ve tüketme şeklimizin her yönünü değiştirmeleri için yeni ve gelişmekte olan metaverse pazarlarındaki araçları verme yeteneğini hızlandırması planlanıyor.

Güncel İçerikler