Singapur merkezli neobank Aspire, 100 milyon dolar yatırım aldı

KOBİ'lere özel finansal işletim sistemi kurmak isteyen Aspire, düzenlenen Seri C turda 100 milyon dolar yatırım aldı.

KOBİ’lere özel finansal işletim sistemi kurmak isteyen Aspire, düzenlenen Seri C turda 100 milyon dolar yatırım aldı. Yatırımcılar arasında Paypal, Tencent, LGT Capital Partners, Lightspeed ve Sequoia Capital SEA yer aldı. 

Küçük ve orta ölçekli işletmelere işletme sermayesi kredisi sağlamak amacıyla 2018 yılında kurulan girişim, sınır ötesi işletmeler için banka hesapları, kurumsal kartlar, borç ve alacak yönetimi ve finansal yönetim yazılımına bağlı otomatik fatura işleme dahil olmak üzere daha fazla hizmet sunmaya başladı. 

Aspire kurucu ortağı ve CEO’su Andrea Baronchelli, geçtiğimiz 12 ay içinde Aspire’in yıllık toplam ödeme hacimlerini üçe katlayarak 12 milyar dolara çıkardığını ve Güneydoğu Asya’da 15.000’den fazla işletmeye hizmet verdiğini söyledi. 

Bir işletmenin tüm ihtiyaçlarını, işletmeler için tek bir finans platformu üzerinde toplanıyor. Aspire, Xero, Quickbook, Netsuite, Accurate, Jurnal ve diğer büyük muhasebe yazılımlarıyla entegre olarak çalışıyor. Çoğu Aspire müşterisi bunu ödeme hesapları, çoklu para birimi yönetimi, borç ve alacak yönetimi için kullanıyor. 

Lightspeed ortağı Bejul Somaia, “Aspire, işletme finansmanını yönetmek için eksiksiz bir uçtan uca ürün geliştirdi. Güçlü bir büyüme siciliyle Güneydoğu Asya’da B2B fintech alanında lider olarak ortaya çıktı. Bu çalışmalarıyla beraber sağlam temellerle ilerliyor.” dedi.

Girişim, aldığı yatırımı bölgesel genişleme ve ekibini büyütme için kullanacak. 

Güncel İçerikler