E-ticaret sitelerini optimize eden Segmentify, Esor Investments’tan 1 milyon dolar yatırım aldı

Girişim sermayesi yatırım fonu Esor Investments, kurulduğu günden bu yana 260 milyon TL’den fazla yatırım yaptı. Esor Investments Kurucu Ortağı Şevki Kuyulu, daha önce 3.5 milyon dolar yatırım yaptıkları e-ticaret kişiselleştirme platformu Segmentify’a 1 milyon dolar daha yatırım yapıldığını ve toplam yatırım miktarının 4.5 milyon dolara ulaştığını açıkladı. 

Yatırım yaparken yapay zeka teknolojisi, makine öğrenmesi ve tarım teknolojisi bazlı girişimleri tercih eden girişim sermayesi yatırım firması Esor Investments, e-ticaret sitelerinin kişiselleştirmeyle dönüşüm oranlarını optimize etmelerine yardımcı olan girişim Segmentify‘a 1 milyon dolar daha yatırım yaparak, toplam yatırım miktarını 4.5 milyon dolara çıkarttı.

Esor Investments Kurucu Ortağı Şevki Kuyulu, “Segmentify teknolojisi, çevrimiçi perakendecilerin; en alakalı deneyimi sunmak ve kişiselleştirilmiş ürün önerileri yapmak için her bir müşteriyi bire bir, gerçek zamanlı ve geniş ölçekte tanımasını ve onlarla etkileşime geçmesini sağlıyor. Yapay zeka algoritmaları ile e-ticaret şirketlerinin her müşterisinin profiline ve ihtiyacına yönelik özel ürün önerileri sunması açısından bizim için çok değerli bir yatırım” diye konuştu.

40 ülkede hizmet

Segmentify’ın verdiği hizmetlerle müşterilerinin satışlarının yüzde 30’lara kadar artmasını sağladığını belirten Kuyulu, “Segmentify, şu anda 40 ülkede 300’den fazla çok önemli markaya hizmet veriyor. Müşterileri arasında Puma, Samsung, Intersport, Celtic F.C., Colombia, Migros, CarrefourSA ve Beymen gibi çok önemli markalar bulunuyor. Segmentify’ın bizim için öncelikli odak notlarından ikisi olan e-ticaret alanında hizmet vermesi ve makine öğrenmesi teknolojileri sunması bu kapsamda önemli. Şu ana kadar Segmentify’a 3.5 milyon dolar yatırım yapmıştık, 1 milyon dolar daha yatırım yaparak toplam yatırım miktarımızı, 4.5 milyon dolar seviyesine çıkarttık” dedi.

“İki haftada yüzde 10 ek gelir”

Segmentify’ın özelliklerinden de bahseden Şevki Kuyulu “Markaların, e-ticaret müşterilerine çok kanallı bir alışveriş deneyimi sunmalarına ve dönüşüm oranlarını optimize etmelerine yardımcı olan uçtan uca e-ticaret büyüme platformu Segmentify, yalnızca bir gün içinde herhangi bir e-ticaret mağazasıyla entegre edilebiliyor, sonraki iki gün kullanıcı davranışlarını işlemeye başlıyor ve iki hafta gibi kısa bir sürede yüzde 10’a varan ek gelir elde edilmesine olanak sağlıyor. Segmentify teknolojisi, çevrimiçi perakendecilere en alakalı deneyimi sunmak ve kişiselleştirilmiş ürün önerilerinde bulunmak için her müşteriye bire bir, gerçek zamanlı ve geniş ölçekte tanımasını ve onlarla etkileşime geçmesini sağlıyor.”

Pandeminin, e-ticaret hacmindeki büyümenin hızını beklentilerin ötesinde artırdığını belirten Segmentify Kurucu Ortağı ve CEO’su Murat Soysal, “2021 yılında Avrupa’da yerleşik her dört internet kullanıcısından üçü, en az bir kez online alışveriş yaptı. Pazarın büyümesinin getirdiği fırsatlarla, 2023 yılı itibarıyla e-ticaretin toplam ticaret içindeki payının yüzde 22’ye ulaşması bekleniyor. Bu pozitif etkilerin yanında, hızla artan reklam (beş kat) ve tedarik maliyetleri (dört kat), e-ticaret dünyası için yeni zorluklar da doğurdu. Şu anda e-ticaretin ilk adımı müşteri ediniminden, son adımı olan alışveriş sonrası servislere kadar her aşamada kişiselleştirme servislerimizi sunuyoruz.

Bunun yanında, dünyanın önde gelen e-ticaret yöneticilerinin katılımıyla oluşturduğumuz Mükemmeliyet Merkezi (Excellence Center) ile müşterilerinizin rekabette her zaman birkaç adım önde olmasını sağlıyoruz. Bu merkez farklı dikeyler için gerekli pazarlama stratejilerini, iyi kullanım örneklerini (Best Practice), endüstri standartlarını belirliyor, hazırlıyor ve tüm Segmentify ekosisteminin kullanımına sunuyor. Ayrıca ürün yelpazemizi de Mükemmeliyet Merkezi’mizin hazırladığı bu süreçlerle entegre olacak şekilde geliştiriyoruz. Böylece, müşterilerimizin cirolarını artıran stratejileri en verimli şekilde hayata geçiriyoruz.” dedi.

Esor Investments’tan aldıkları 1 milyon dolarlık yeni yatırımla, Segmentify’ın Avrupa’da devam eden büyüme stratejisini APAC, MENA, LATAM ve Amerika’da tekrarlayacaklarını söyleyen Soysal, “Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bu modelle 100’ün üzerinde iş ortaklığımız, şu an tüm dünyada Segmentify’ın Kişiselleştirme Platformunu müşterilerine sunuyor” diye konuştu.

Güncel İçerikler