Dijital lojistik girişimi Forwardie, Esor Investments’tan 1 milyon euro tohum yatırım aldı

Uluslararası taşımacılık süreçlerini yöneten ve bu süreçleri dijitalleştirerek işletmelere kolaylık sağlayan Forwardie, Esor Investments‘tan 1 milyon euro tohum yatırım aldı.

Ana odağı kara yolu taşımacılığı olan, yüklemelerinin ağırlıklı kısmını Avrupa eksenli gerçekleştiren Forwardie, 2023 yılında 1.200 müşterisinin taşıma hizmetini yönetti. Bu yıl ayrıca deniz yolu ve uluslararası konteyner taşımacılığına başlayan Forwardie, bu alanlarda da hızlı büyümeye devam etmektedir.

Forwardie, müşterilerinin yüklerini canlı olarak takip edebileceği, lojistik süreçlerini yönetebileceği ve yüklerini organize edebileceği bir dijital lojistik organizatörü olarak hizmet vermektedir. ‘Freight forwarding’ tecrübesiyle kurulan Forwardie, lojistik süreçlerin telefon görüşmeleri ve fiziksel evrak/dosya takibi üzerine kurulu düzeni dijitalleştirerek sektörün dijitalleşmesinde önemli bir katma değere sahiptir.

Forwardie Kurucu Ortağı ve CEO’su Ali Efe Öğütlü, verdiği demeçte;

“Sektörün dijitalleşmeye ihtiyaç duyduğunu ve bu noktada Forwardie olarak paydaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda sektörü şekillendireceğimize inanıyoruz. Tohum yatırım turumuzda Esor Investments’ın yatırımcımız olması, yatırım sürecimizi yöneten Opulentus Capital’in de ortaklarımız arasına katılmasıyla beraber yatırım sonrası ajandamızı hazırladık. Bu yatırım turundan sonraki ilk hedefimiz, Türkiye genelinde operasyonumuzu genişleterek pazardaki konumumuzu sağlamlaştırmak ve ülke içindeki yük hacmini maksimize etmek. Bu hedefin ardından da Doğu Avrupa ve Batı Avrupa’da iki farklı ülkeye açılarak yurtdışı operasyonlarımızı başlatmayı hedefliyoruz.”

Güncel İçerikler