Sohbet içi e-ticaret platformu Helorobo, aynı alanda faaliyet gösteren Shopishi ile birleşti

E-ticaret sektörünün öncü kuruluşlarından T-Soft’un kurucuları olarak tanıdığımız Ömer Arıkan ve Avni Arıkan’ın 20 yıllık e-ticaret deneyimlerini aktardıkları sohbet içi e-ticaret platformu Helorobo sosyal ticaretin en dikkat çeken girişimleri arasında.

Bu alandaki öncü yatırımlarıyla META’nın global partnerleri arasında yer alan Helorobo, aynı sektörde faaliyet gösteren Shopishi ile güçlerini birleştirdiklerini duyurdu.

2003 yılında Ömer Arıkan ve Avni Arıkan liderliğinde kurulan T-Soft, “Sosyal Ticaret”in en iddialı girişimlerinden olan sohbet içi e-ticaret platformu Helorobo’yu güçlendirmeye devam ediyor. Helorobo, META iş ortaklığıyla; Whatsapp, Instagram DM ve Facebook Messenger gibi sohbet kanalları üzerinden gelen e-ticaret müşterilerine; ürün seçme, sepet oluşturma, indirim kuponu tanımlama ve ödeme alma gibi birçok çözümü üçüncü bir aplikasyon veya web sitesine yönlendirmeden uygulama içi e-ticaret deneyimi olarak sunmasıyla dikkat çekiyor. Shopify veya T-Soft e-ticaret platformlarından herhangi birine sahip bir e-ticaret firması, Helorobo sayesinde tüm satış ve müşteri hizmetleri operasyonlarını tek bir noktadan yönetebiliyor. E-ticaret yazılımı olmayan firmalar için ise kendi bünyesindeki e-ticaret yazılımı olan HeloScope ile bütünleşik bir hizmet sunuyor. Helorobo’nun sağladığı çözümler bunlarla sınırlı kalmayıp; markaların sosyal medya yorumlarının cevaplanması ve şablon mesajlarla müşterilere remarketing kampanyası yapılması gibi özellikleri de kapsıyor. Tüm bunların yanında Helorobo ile META’nın desteklediği “Kolay Reklamlar” özelliğiyle de çok sade bir arayüz üzerinden yüksek dönüşümlü reklamlar hazırlayıp markaların, müşterilerini Whatsapp numaralarına ya da Instagram DM’lerine yönlendirerek satışlarını arttıracak aksiyonlar alabilir hale getiriyor.

Shopishi ile gerçekleştirdiğimiz birleşme sonrası “İletişime Dayalı Online Satış Modelinde” Helorobo’yu global pazar lideri yapmaya kararlıyız.

Helorobo, 2022 Ağustos itibari ile aynı alanda faaliyet gösteren girişimlerden Shopishi ile birleşme kararı alarak Helorobo markasıyla faaliyetlerine devam etme kararı aldı. Birleşme sonrası Shopishi’nin kurucusu Kağan Tonyukuk Fikri şirketin CEO’luk görevini üstlendi. Kağan Tonyukuk Fikri konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Shopishi’de ancak birkaç yıl içinde varmayı hayal ettikleri noktayı çoktan geçmiş olan Helorobo’ya katılmaktan büyük bir heyecan ve onur duyduğunu ifade etti.

Helorobo kurucularından Ömer Arıkan ise globalde “conversational commerce” olarak adlandırılan, iletişime dayalı online satış modelinin, uzun yıllardır adı konulmadan büyümeye devam ettiğini, son aylarda ise bir trend haline geldiğini belirterek: “Bu konuya inanan, öneminin farkına varmış, e-ticaretin en büyük büyüme fırsatlarının olduğu bir alanda, ayrı şirketler ile küçük adımlar atmak kimseye kazandırmayacaktı. Aynı işi yapmak üzere teknoloji geliştiren yerli girişim Shopishi ile birleşerek bu işe inanan Kağan’ı aramıza dahil ettik. Aynı vizyona sahip olduğumuz insanlar ile güç birliği yapmak çok değerli, yönümüz sınır ötesi, ekibimiz artık çok daha güçlü. Bizim tecrübemiz ve Kağan’ın liderliğinde Helorobo’yu global pazar lideri yapmaya kararlıyız” açıklamasında bulundu.

Arıkan, açıklamalarını şu sözlerle tamamladı: “Çok kısa bir süre içinde yatırım süreçlerini başlatacağız ve global pazarlarda zorlanmamak için finansal imkanlarımızı da güçlendireceğiz. T-Soft olarak belirli bir ölçeğe ulaşmamız 20 yılımızı aldı, bu sefer bu yolu tercih etmeyeceğiz, Unicorn olmak istiyoruz ve bunun için 20 yılı beklemeyeceğiz. E-ticaret sektöründeki tüm tecrübemizi ve iş fikirlerini burada ideal hali ile hayata geçiriyoruz. Helorobo globalde büyüyecek, henüz yeni yerleşen bu iş modelinde dünyanın en iyi ürünü olmaya kararlıyız”.

Güncel İçerikler