Albaraka Garaj’ın altıncı döneminden mezun olan 7 girişim

Dünyanın ilk katılım bankacılığı alanında start-up hızlandırma merkezi olan Albaraka Garaj, 6. dönem mezunlarını kutladı. Bu merkez, girişimlere hibe, mentorlük, eğitim ve ofis desteği sağlayarak katılım bankacılığı alanında yenilikçi ve teknolojik ürünler sunmayı ve girişimcilere destek olmayı amaçlıyor.

Albaraka Türk’ın girişim hızlandırma programı Albaraka Garaj; 6. döneminde SaaS, Sosyal Girişim, AI, Edutech ve Fintech alanlarından birçok başvuru aldı ve 14 girişimi ön hızlandırma sürecini tamamlayarak hızlandırma programına dahil etti. Bu dönemden mezun olan 7 girişim, süreç boyunca iş birlikleri, özel eğitimler, mentorluklar, hibe, network, API ve ofis desteği gibi fırsatlar yakaladı.

Start-up yaşam döngüsü boyunca yönlendirme sunmayı hedefleyen Albaraka Garaj; Albaraka Türk çatısı altında AlbarakaTech Global, Albaraka API, APY Ventures, Albaraka Portföy Yönetimi, Insha Ventures gibi güçlü bir finansal ekosistemle girişimcilere destek olurken; tüm bunların yanı sıra Amazon Web Services, Microsoft, Hubspot, Notion, Twilio gibi global araçları da girişimlerin kullanımına sunmasıyla dikkat çekiyor.

Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Emeç, bankanın inovasyon kültürünü yaygınlaştırmayı ve yenilikçi girişimleri desteklemeyi sürdüreceğini ifade etti.

Bu dönemden mezun olan girişimler;

  • CatchPad: Işık ve ses bildirimli kablosuz Pad’ler ve mobil uygulama ile fiziksel ve zihinsel gelişimi destekleyen aktivite platformu.
  • Coredinat: Yapay zekâ destekli ve konum doğrulamalı satış personeli takip yazılımı.
  • Egaranti: Tüketicilerin garanti süreçlerini yönetmelerine ve firmaların satış sonrası hizmetlerini hızlandırmalarına olanak sağlayan bulut tabanlı çözüm.
  • HeloRobo: E-ticaret siteleri için sosyal medya ticaret platformu, ürün seçiminden ödemeye kadar popüler kanalları kullanıcı dostu bir şekilde entegre ediyor.
  • Oniki.net: Yapay zekâ destekli B2B matchmaking özelliğine sahip hibrit event teknolojisi.
  • Postuby: Mikro işletmelerin sosyal medya içerikleri oluşturmasını ve paylaşmasını kolaylaştıran yapay zekâ destekli içerik üretim platformu.
  • TalentoSound: Çocuklara özel hazırlanan dinletilerin kemik iletimli kulaklıkla sunulduğu alternatif bir terapi yöntemi.

Albaraka Garaj, yeni çağrı döneminde işine güvenen tüm girişimcileri başvuruda bulunmaya davet etmektedir.

Güncel İçerikler