Albaraka Garaj’ın altıncı dönemine seçilen 7 girişim

Katılım bankacılığı alanında dünyanın ilk startup hızlandırma merkezi olan Albaraka Garaj tarafından düzenlenen 6. Dönem Ön Hızlandırma Programı Demoday etkinliği ile tamamlandı. Etkinlik kapsamında yapılan değerlendirmelerin ardından; Catchpad, Coredinat, Egaranti, Helorobo, Oniki.net, Postuby ve TalentoSound girişimleri Albaraka Garaj Hızlandırma Programı’na kabul edildi.

Albaraka Türk, yenilikçi projeleri destekleme amacıyla kurduğu Albaraka Garaj ile girişim ekosistemindeki faaliyetlerine devam ediyor. Katılım bankacılığı alanında dünyanın ilk startup hızlandırma merkezi olan Albaraka Garaj’ın 6. Dönem Hızlandırma Programı’nın sonuçları, düzenlenen Demoday etkinliğinin ardından açıklandı. Bu yıl toplamda yedi girişim programa katılmaya hak kazandı.   

Albaraka Türk ve ortak şirketlerin üst yönetiminin yer aldığı ve Aralık ayında gerçekleştirilen Demoday etkinliğinde toplam on üç girişimci sunum yapma fırsatı yakaladı. Yapılan değerlendirmelerin sonucunda; Albaraka Garaj 6. Dönem Hızlandırma Programı’na yedi girişim ile devam etme kararı verildi. Hızlandırma programına katılmaya hak kazanan girişimler; Catchpad, Coredinat, Egaranti, Helorobo, Oniki.net, Postuby ve TalentoSound oldu. Girişimlerden Gokido ise Jüri Özel Ödülü’nü kazanarak ürün alımı taahhüdü elde etti.

“Albaraka Türk olarak yedi girişimle yola devam ediyoruz”

Albaraka Türk’ün girişim hızlandırma merkezi olan Albaraka Garaj ile girişim ekosistemindeki faaliyetlerine devam ettiklerini belirten Albaraka Türk Strateji ve Dönüşümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Emeç Türkiye’deki startup dünyasını, bu yıl 6. dönemine girilen Albaraka Garaj ile birçok konuda desteklemeye devam ettiklerini vurguladı.

Demoday etkinliğinde açıklamalarda bulunan Emeç şunları kaydetti:

“Albaraka Garaj Ön Hızlandırma Programı’na katılan on üç girişimi, düzenlediğimiz Demoday etkinliği kapsamında dinleme fırsatı bulduk. Ekibimiz ve paydaşlarımızla yaptığımız istişarelerin ardından yedi girişim ile yola devam etme kararı aldık. Girişimcilerle iş birliği içerisinde çalışarak girişimlerini büyüteceğimize ve sektör için önemli adımlar atacağımıza inanıyoruz. Albaraka Türk olarak, önceki dönemlerde edindiğimiz tecrübeler ışığında hızlandırma programına katılan girişimlerin ihtiyaçlarına yönelik adımlar atmaya ve girişim ekosistemine katkı sunmaya devam edeceğiz.”

Geçtiğimiz yıl on yenilikçi girişimi destekleyen Albaraka Garaj’ın yeni dönem girişimleri ise şöyle:

CatchPad: Işık, ses bildirimli kablosuz Pad’ler ve mobil uygulaması ile insanları harekete geçmeye teşvik eden, oyunlaştırılmış interaktif aktiviteler yardımıyla fiziksel ve zihinsel gelişimi destekleyen yeni nesil aktivite platformudur.

Coredinat: Yapay zekâ desteği ve konum doğrulama ile satış performansını ölçülebilir seviyelerde artıran ve firmaların satış faaliyetlerinin maksimum verimlilikle yönetilmesini sağlayan yeni nesil satış personeli takip yazılımıdır.

Egaranti: Tüketicilerin garanti süreçlerini tek bir ekran üzerinden kontrol edebilmeleri, firmaların ise satış sonrası hizmetlerini hızlandırmaları ve müşteri memnuniyetini arttırmaları için bulut tabanlı çözümler sunan bir web uygulamasıdır.

Helorobo: E-ticaret sitelerine entegre olarak ürün seçme aşamasından ödemeye kadar tüm süreçleri Whatsapp, Instagram DM ve Facebook Messenger gibi popüler kanallar içerisinde kullanıcı dostu bir kolaylıkla sağlayan sosyal medya ticaret platformudur.

Oniki.net: Yapay zekâ destekli B2B matchmaking özelliğiyle -hem çevrimiçi hem de fiziksel- etkinliğe katılan katılımcıların, etkileşimini ve katılımcı deneyimini artıran yeni nesil hibrit event teknolojisidir.

Postuby: Mikro işletmelerin sosyal medya içerikleri oluşturma ve paylaşma problemini ortadan kaldıran yapay zeka destekli pratik bir sosyal medya içerik üretim platformudur.

TalentoSound: Dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu, disleksi, otizm ve öğrenme güçlükleri gibi rahatsızlıklara sahip çocuklara, kişiye özel hazırlanan dinletilerin kemik iletimli kulaklık yardımıyla sunulduğu alternatif bir terapi yöntemidir.

Güncel İçerikler