Garanti belgelerini dijitalleştiren egaranti, kitle fonlama turunda 18 milyon TL yatırım aldı

Garanti belgelerini dijitalleştiren egaranti, Startup Burada üzerinden çıktığı tohum yatırım turunda 18 milyon TL yatırım aldı. Startup Burada platformunda ikinci kez yatırım turuna çıkan egaranti, tohum yatırım turunu başarıyla tamamladı.

2021 yılında Kamil Kınacı, Sinan Peksoy ve Faruk Yılmaz tarafından kurulan egaranti, markalarla anlaşarak tüketicilerin satın aldıkları ürünlerin garanti belgelerini tek bir panelden yönetmelerini sağlıyor. Tüketiciler, garantiye ürün gönderebiliyor, servise talep açabiliyor ve ek hizmetlere erişebiliyor. Markalar ise toptan ve bayiler aracılığıyla satılan müşteri verilerini tek bir yerden yönetip satış sonrasında pazarlama faaliyetlerinde bulunabiliyor; ayrıca ek garanti, yedek parça gibi ürünlerin satışlarını kolayca gerçekleştirip gelir elde ediyor. Ayrıca girişimin getirdiği sosyal faydalar arasında garanti belgelerin dijitalleştirerek aylık binlerce ağacın kesilmesine engel olunuyor.

egaranti, ilk yatırım turunda yatırımcılarına 2023 yılı için verdiği hedefleri de yılın yedince ayında başarıyla tamamlamıştı. Yıl sonunda 340.000 kullanıcının üzerine çıkan egaranti, dolar bazında ciro hedefini ise 2 katıyla tamamladı.

Son yatırım turunda Hedef Portföy GSYF, Techpoint gibi kurumsal yatırımcılar ile birlikte Emrah Sivrioğlu, Hakkı Alkan, Kerem Özten ve Ozan Doğan gibi önemli isimlerin yer aldığı toplamda 697 yatırımcı, bu turda egaranti’ye yatırım yaptı. İlk yatırım turundan bu yana önemli hızlandırma programlarından mezun olan egaranti, aynı zamanda Türk Telekom Ventures’ın portföy şirketleri arasında yerini aldı.

Aralık 2023’te 150 milyon TL değerlemeye ulaştı

egaranti Kurucu Ortağı ve CMO’su Sinan Peksoy, “egaranti olarak; bu son yatırım ile birlikte B2C gelir modellerimizi çeşitlendirecek, B2B iş ortaklarının gelir elde etmesine olanak tanıyacak ve global açılımımızı hızlandırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Fona ihtiyaç duyan girişimleri yatırımcılarla buluşturan Startup Burada, egaranti ile sekizinci kitle fonlama kampanyasını gerçekleştirdi. Ağustos 2022 tarihinde Startup Burada üzerinden ilk kitle fonlama kampanyasını gerçekleştiren egaranti, 25 milyon TL değerleme üzerinden 2.8 milyon TL’lik tohum öncesi yatırım turunu tamamladı. Aralık 2023’te 150 milyon TL değerlemeye ulaşan egaranti, kitle fonlama kampanyasında yüzde 12’sini yatırımcılara arz ederek 18 milyon TL yatırım turunu başarıyla tamamladı. Hedef Portföy GSYF’nin 10 milyon TL değerinde yapmış olduğu yatırımı ile fonlama kampanyasında lider yatırımcı olarak yer aldı. O günden bugüne egaranti ve Startup Burada yolculuğunun başarısı, tamamlanan hedeflerle katlanarak devam etmektedir.

Güncel İçerikler