Apple Event’te iPhone 14 ve iPhone 14 Plus tanıtıldı

Dünyanın en büyük teknoloji markalarından Apple, 7 Eylül’de gerçekleştirdiği Apple Event’te yeni iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerini tanıttı. iPhone 14 ailesinin yeni üyeleri dikkat çekici özellikler sunuyor.

iPhone 14 ve iPhone 14 Plus Özellikleri

Apple, yeni iPhone 14 modeliyle birlikte Pro olmayan iPhone modeline ilk kez 6.7 inçlik büyük ekran seçeneğini ekliyor. iPhone 14 Plus olarak adlandırılan büyük ekranlı yeni model, iPhone 14 ile aynı özelliklere sahip. iPhone 14 modelinde de 6.1 inç ekran boyutu korunuyor.

iPhone 14 modelleri kamera tarafında da önemli geliştirmelere sahip. Ön kamera artık düşük ışıkta %38 daha aydınlık görüntüler çekebiliyor. Ayrıca otomatik odaklama yeni ön kamera ile birlikte daha da geliştiriliyor. Arka kameralar ise daha büyük kamera sensörleriyle daha yetenekli. Tamamen yeniden tasarlanan geniş açılı kamera ile birlikte fotoğraflar en ince detaylara kadar net görüntülere imza atabiliyor.

iPhone 14 ve iPhone 14 Plus modelleri gücünü iPhone 13 ailesine de gücünü veren Apple A15 Bionic çipinden alıyor. Performansıyla fark yaratan Apple A15 Bionic, dahili Neural Engine ve gelişmiş özellikleriyle her zaman akıcı performansını sürdürüyor.

Kaza algılama özelliği iPhone 14 modelinde de bulunuyor

Apple’ın bu etkinlikte Apple Watch Series 8 ile birlikte duyurduğu çarpışma kaza algılama özelliği iPhone 14 modelinde de yer alıyor. iPhone 14 modelleri kendi başlarına da araç kazalarını algılayabiliyor. Ayrıca telefona uydu üzerinden acil çağrı yapma özelliği de eklendi. Böylelikle baz istasyonu ile telefon sinyal almadığı durumda da iPhone 14 uydu üzerinden çağrılar yapabiliyor. Bunu kullanmak için “Acil durum bildir” özelliğini kullanmanız gerekiyor. (Şimdilik çeşitli ülkelerle sınırlı olabilir)

Fiyat güncelleniyor…

Güncel İçerikler