Apple Watch 9 Serisi yeni özellikleri ve fiyatıyla birlikte tanıtıldı

9’uncu nesil yeni Apple Watch’ların tasarımı hemen hemen 8’inci nesil Apple Watch’larla aynı. Su, toz ve çizilmelere karşı son derece dayanıklı bir yapıya sahip olan Watch Series 9, 41 mm ve 45 mm’lik iki farklı seçenekle birlikte satılacak. Başarılı bir görüntüleme deneyimi sunan ekran, Always on Display özelliğini destekleyecek şekilde üretildi.

Etkinlik, Apple Watch sayesinde hayatı kurtulan insanlara yer verilerek başladı. Hatta bir bebeğin bile Apple Watch sayesinde hayatının kurtarılması Watch’un ne kadar yaşamla iç içe bir saat olduğunu tekrardan ortaya koydu.

Etkinliğin başında bahsedilen özellik pil seviyesi oldu. Pil durumunun Series 8’e göre daha iyi bir seviyeye çıkarıldığından söz edildi. Ayrıca Apple Watch Series 9’un işlemcisinin de S9 olacağı belirtildi. Siri’ye bağlanmak için artık internete bağlanmak gerekmeyecek. Ayrıca IOS 17 ile gelen Name Drop özelliğini de yeni 9’uncu nesil Apple Watch’ta da görebileceğiz. Series 8’de 1000 nit olan parlaklık seviyesi, 2000 nit parlaklığa kadar çıkarıldı.

Ayrıca ilk kez bahsedilen parmaklarla arama cevaplama veya reddetme özelliği duyuruldu. Parmaklarınızı birbirine iki kez dokundurduğunuzda aramayı cevaplayabiliyor, kronometreden zamanlayıcı başlatabiliyor ve alarmı durdurabiliyor. Buna ek olarak Apple Watch’unuz iPhone’unuza bağlıysa ve kamera modu açıksa fotoğraf bile çekebilirsiniz.

Paslanmaz çelik renk modellerinde ise altın, gümüş ve grafit renk seçenekleri bulunuyor. Apple Watch 9 Serisi 399$ fiyat etiketiyle satışa sunulacak. Alüminyum kasaya sahip Apple Watch 9 Serisi’nin başlangıç fiyatı 14.999 Türk Lirası iken, Paslanmaz Çelik kasalı Apple Watch 9 Serisi’nin başlangıç fiyatı ise 33.499 Türk Lirası olarak açıklandı.

Güncel İçerikler