Apple Watch’un çift dokunuş hareketi watchOS 10.1 ile kullanıcılara sunuldu

Yeni çift dokunuş hareketi, watchOS 10.1’in kullanıma sunulmasıyla birlikte bugünden itibaren Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2’ye geliyor.

Bugünden itibaren watchOS 10.1 ile sunulan Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2 için yeni çift dokunuş hareketi, kullanıcıları Apple Watch ile etkileşim kurmanın hızlı, pratik ve yeni bir yoluyla tanıştırıyor.

Yeni çift dokunuş hareketi sayesinde kullanıcılar, ekrana dokunmadan ve yalnızca tek ellerini kullanarak Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2’yi kolayca kontrol edebiliyor. Kullanıcılar saatin takılı olduğu ellerinin işaret ve başparmaklarını birbirine iki kez dokundurduğunda en sık yapılan işlemlerden birçoğunu hızla gerçekleştirebiliyor. Bu yeni özellik, Apple Watch’u kullanımı kolay ve kullanıcı dostu bir aygıt haline getiren dokunma, kaydırma, uyandırmak için kaldırma ve sessize almak için üzerini kapatma gibi mevcut hareketleri tamamlıyor.

Pratik ve Keyifli Bir Deneyim

Çift dokunuş hareketi, kullanıcının ellerinden birinin dolu olduğu durumlarda kullanım kolaylığı sağlıyor. Kullanıcılar köpeklerini gezdirirken, yemek yaparken veya diğer ellerinde kahve fincanı varken bu özellikten yararlanabiliyor.

Çift dokunuş hareketi, çeşitli watchOS uygulamaları ve bildirimlerinde kullanıcıların birincil işlemi seçmesine imkan veriyor.

Örneğin:

Tüm saat kadranlarında Akıllı Gruplama’yı başlatma ve gruptaki araç takımları arasında kaydırarak gezinme.

  • Aramaları cevaplama ve sonlandırma.
  • Gelen bildirimden mesajı görüntüleme, uzun bildirimleri ekstra bir çift dokunuşla kaydırma, dikte kullanarak yanıtlama ve mesaj gönderme.
  • Zamanlayıcıyı duraklatma, sürdürme ve sonlandırma.
  • Kronometreyi durdurma ve sürdürme.
  • Alarmları erteleme.
  • Müzik, podcast ve sesli kitap içeriklerini oynatma ve duraklatma.
  • Pusula uygulamasında yeni Yükseklik görünümüne geçiş yapma.
  • Kamera uygulamasında Kamera Kumandasını kullanarak iPhone ile fotoğraf çekme.
  • Otomatik Antrenman anımsatıcılarını başlatma veya durdurma.
  • Birincil işlemi bildirimlerden gerçekleştirme (ör. üçüncü taraflardan gelenler dahil, mesajlaşma uygulamalarında gelen mesajı yanıtlama ve anımsatıcıları erteleme).
Çift dokunuş hareketi, kullanıcıların çeşitli watchOS uygulamaları ve bildirimlerinde birincil işlemi seçmesine olanak veriyor. Bu işlemler arasında Akıllı Gruplama’yı başlatma ve araç takımları arasında kaydırarak gezinme, aramaları cevaplama ve sonlandırma, müzik içeriklerini oynatma ve duraklatma bulunuyor.

S9 SiP’den Güç Alıyor

Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2’de kullanılabilen çift dokunuş hareketi, önceki nesle göre yüzde 25 daha fazla güç verimliliği sağlayan S9 SiP’den ve yapay öğrenme görevlerini iki kat daha hızlı gerçekleştirebilen yeni 4 çekirdekli Neural Engine’dan güç alıyor.

Neural Engine; ivmeölçer, jiroskop ve optik kalp sensöründen aldığı verileri yeni bir yapay öğrenme algoritmasından yararlanarak işliyor. Algoritma, işaret parmağı ve başparmakla çift dokunuş hareketi gerçekleştirildiği sıradaki hassas bilek hareketlerinin benzersiz yapısını ve kan akışındaki değişiklikleri tespit ediyor.

Çift dokunuş hareketi ekranın uyanık olduğu her an çalışıyor. Üstelik bu özellik, Apple Watch Series’de 18 saat ve Apple Watch Ultra 2’de 36 saat dayanan pil ömrünü minimum düzeyde etkileyerek gün boyunca kullanılabiliyor.

Çift Dokunuş Hareketi Özelleştirmeleri

Çift dokunuş hareketi, çoğu uygulama ve bildirim için birincil işlemi otomatik olarak seçecek şekilde tasarlandı. İki durumda kullanıcılar farklı bir işlev seçebiliyor: Akıllı Gruplama’daki araç takımları arasında gezinme veya kullanılabilir ilk araç takımını seçme ve etkin bir oturum sırasında medyayı oynatma/duraklatma veya bir sonraki parçaya geçme.

Güncel İçerikler