Vestel, yeni teknolojilerini tüketici elektroniği fuarı IFA’da tanıttı

Tüketici elektroniği fuarı IFA 2022 tüm hızıyla Berlin’de devam ederken, Türkiye’nin teknoloji devi Vestel’in yeni ürünleri de ziyaretçilerle buluştu. Vestel’in sürdürülebilirlik vizyonuyla ürettiği tüketici elektroniği, beyaz eşyalar, akıllı ürünler, elektrikli araç şarj cihazları, profesyonel ekranlar, otomotiv ve batarya çözümlerinden oluşan yeni ürün yelpazesi fuarda büyük ilgi gördü.

Kullanıcıların hayatında daha fazla kolaylık ve seçenek sağlanması için birlikte çalışabilirliğin önemine dikkat çeken Erdoğan, Home Connectivity Alliance (HCA) Yönetim Kurulu Üyesi olduklarının altını çizdi. Erdoğan, son kullanıcıların tek bir mobil uygulama üzerinden birliğe üye markaların akıllı ürünlerini kullanabilmesi için ortak bir iletişim altyapısı oluşturduklarını belirtti.

Yerli üretim batarya ile Vestel Şarjlı Dik Tip Süpürge

Vestel, bataryasını kendi ürettiği yeni şarjlı dik tip süpürge modelini de IFA’da tanıttı. Tasarım ve üretimi tamamıyla yerli kaynaklarla yapılan ve seri üretimine başlanacak olan şarjlı dik tip süpürgesi Vestel S50, mıknatıslı duvara asma aparatı ve tek şarjla 80 dk’ya varan çalışma süresi ile öne çıkıyor. Ergonomik tutma sapı ve ergonomik hava çıkış delikleri gibi özellikleriyle de kullanıcıların günlük hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Vestel’den Avrupa’ya Elektrikli Araç Şarj Cihazı ihracı

Vestel’in Ar-Ge faaliyetleri kapsamında geliştirdiği ve hali hazırda dünyanın dört bir yanına ihraç ettiği Elektrikli Araç Şarj Cihazları (EV Charger) yeni tasarım ve geliştirilen özellikleriyle IFA’da sektörün beğenisine sunuldu. Iberdrola, Eneco, E.ON gibi dünyanın önde gelen enerji şirketleriyle yaptığı uluslararası iş birlikleriyle Avrupa’da EVC’lerin yaygınlaşmasına öncülük eden Vestel, elektrikli araç kullanımının yaygınlaşmasına da katkıda bulunarak daha sürdürülebilir bir gelecek için çalışıyor.

Vestel, IFA’da elektrikli bisiklet bataryaları, pille çalışan televizyon ve şarjlı dik süpürgelerin yanı sıra önümüzdeki yıl piyasaya çıkacak olan telekom ESS bataryasının maketini de sergiliyor.

Ekran teknolojileri ile göz alıcı renkler ve taşınabilirlik sergilendi

Vestel’in fuarda tanıttığı ekran teknolojileri OLED TV, Mini LED TV, Quantum Dot TV, 8K TV, Philie TV ve TV With Me ürünleri de ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Vestel OLED TV, kullanıcıları sadece yeni bir televizyonla değil yepyeni bir dünya ile tanıştırıyor. Gerçek dünyadaki parlaklığı ve renkleri sunan OLED TV, panel teknolojisiyle olağanüstü kontrast, derin siyahlar ve gerçeğe yakın renk canlılığının yanı sıra hem ışık hem de gölge sahnelerinde ayrıntılar sunuyor.

1008 yerel karartma bölgesi bulunan yeni Vestel Mini LED TV, QD teknolojisi ile çok yüksek kontrast oranının yanı sıra göz alıcı renk performansı da sunuyor. Vestel Mini LED TV, yepyeni bir TV deneyimi sağlıyor.

Quantum Dot TV ise ev eğlencesini, bambaşka bir düzeye çıkarıyor. Yarı iletken malzemeden oluşan nano kristaller olan Kuantum noktaları sayesinde, yüksek parlaklık seviyelerine çıkabilen, en gerçek ve en canlı renkleri sunan bir deneyim kullanıcıya sunuluyor.

Vestel, 8K TV’nin harika tasarımı sayesinde de ekran teknolojisi ile üstün çözünürlüğü bir araya getiriyor. 7680×4320 pikseli bulunan Vestel 8K TV, kullanıcıların televizyonlarından bekleyebilecekleri daha yüksek bir standart sağlıyor.

Taşınabilir televizyonlardan olan Philie TV ise kullanıcıların farklı amaçlar için diledikleri her yere götürebilecekleri, pille çalışan eşsiz bir akıllı TV. Gerek Z kuşağının mobil yaşam tarzına gerekse izleme alışkanlıklarına uyum sağlamak üzere tasarlanan TV with ME de taşınabilir bir akıllı televizyon olarak özgün tasarımı sayesinde, odalar arasında rahatlıkla taşınabiliyor. Ürünler Türkiye pazarında Vestel Mobil TV ve Vestel Stream TV olarak satışa sunuldu.

IMAX deneyimi evlere geliyor

Televizyonlarda IMAX® ve DTS®’in en iyi özelliklerini bir araya getiren IMAX® Enhanced, dünyanın en sürükleyici eğlence deneyimini evlere taşıyor.

Fuarda sergilenen Dolby Vision IQ teknolojisi ise, odadaki değişen ışıklandırmaya ve oynatılan farklı içerik türlerine dinamik olarak uyum sağlarken cihazın tüm yeteneklerini de en üst düzeye çıkartıyor.

Araç içi ekran çözümleri IFA’da

Vestel, IFA 2022’de tüm mekanik ve elektronik bileşenlerinin, gerekli yazılım çözümlerinin ve ekranlarda kullanılan ara yüzlerin tasarımında Vestel mühendislerinin imzası olan araç içi ekran çözümlerini tanıttı. Bu teknoloji ile kullanıcılar bağlanabilirlik özellikleriyle evlerindeki klimayı çalıştırıp, en yakın araç şarj istasyonunun nerede olduğuna bakabiliyor ve sürücü bir ekran üzerinde navigasyonu takip ederken, diğerleri de yolcu ekranı üzerinde televizyon programını izleyebiliyor.

Prime+ Dijital Bilgilendirme Ekranları

Fuarda ilgi gören bir diğer ürün ise yenilikçi ekran çözümleri sunan yeni nesil Dijital Bilgilendirme Ekranları: Vestel Prime Plus Serisi. Seri, sunduğu UHD çözünürlük, farklı parlaklık (500, 700) ve boyut seçenekleri (43”, 50”, 55”, 65”) ile pazarın ihtiyaç ve beklentilerine cevap veriyor. Prime+ serisi, Android 9.0 platformu ile çalışıyor.

IFX Plus Serisi ile öğretmek ve öğrenmek çok kolay

Vestel’in en son IFX Plus Serisi ekranları (65”, 75”, 86”), öğretmenlerin merak uyandıran ve esnek bir öğrenme ortamı yaratmalarına yardımcı oluyor. Ön hoparlörler, ön giriş/çıkışlar, uzak alan mikrofonu, bütünleşik yakınlık sensörü ve NFC okuyucu ile önden erişilebilirlik modülüne de sahip hızlı tepki veren dokunmatik ekran teknolojisi sunuluyor.

VHuddle kurumsal marka imajını güçlendiriyor

Vestel’in toplantı odası düzenini hafifletmek için işletmelere sunduğu çözüm VHuddle uygulaması, boşluksuz ekran etkileşimini artırıp kurumsal marka imajını güçlendirdiği gibi kullanım kolaylığı da sağlıyor. Huddle Room SW ise Vestel’in küçük/büyük odalara ve kalabalık mekanlara uyan, hızlı ve kolay bir diğer başlatıcı uygulaması.

Yenilikçi görsel çözümler

Vestel Görsel Çözümleri, yenilikçi bir bakış açısına sahip P2.6 ve P2.0 ürün gruplarıyla iç mekanlara yönelik, LED ekran ürünleri ile de ekran teknolojileri pazarına katkıda bulunuyor. Bunun yanında sahip oldukları 5K çözünürlük ile FHD’nin dört katından fazla çözünürlük ve 500 cd/m² harika parlaklık sağlıyor.

LED wall yelpazesinin yanı sıra Vestel, ekran boyutunun sınırını daha da ileriye taşıyan sabit boyutlu 120” LED ekranını da fuarda tanıttı. Android 9.0 işletim sistemi ile gelen 120” büyük ekran, tümleşik kumanda aygıtı ve dahili hoparlörü de içine alan hepsi bir arada paket olarak sunuluyor.

Yüksek ortam ışıklı iç mekanlar için tasarlanan Vestel Yüksek Parlaklıklı Dijital Bilgilendirme Ekranı Serisi (sergilenen ekran boyutları: 32”, 49”, 55”) ise opsiyonel IP5x özellikleri sayesinde, otobüs/tren istasyonları veya havalimanlarında sunduğu toza dayanıklı uygulama imkânı ile yarı dış ortamlar için kullanım kolaylığı sağlıyor.

Be A Chef ile ünlü şefler artık mutfağınızda

Vestel, Be A Chef dijital hizmeti ile kullanıcılara ünlü şefler tarafından hazırlanan tarif ve ipuçlarını kullanarak bir şef gibi yemek pişirme imkânını sunuyor. Uygulamanın pişirme sırasında sabit sıcaklık ve süre yerine, farklı sıcaklık ve fonksiyonları ilgili tarife göre otomatik olarak aktifleştirmesi sayesinde şefler tarafından hazırlanan yemeklerin tadını ev konforunda çıkarma şansı veriyor.

Dünyanın İlk Fırında Tütsüleme Teknolojisi

SmokeTech teknolojisi ile dünyada ilk defa fırın içindeki gıdalara tütsü tadı katma fırsatını sunan Vestel’in bu ürünü, entegre otomatik talaş yakma özelliği sayesinde yemek pişerken otomatik olarak tütsüleme yapabiliyor. Bu özellik, ızgara tadını daha sağlıklı bir şekilde elde etmeyi de mümkün hale getiriyor.

Vestel’in Buharlı Fırın ailesinin en yeni üyeleri olan Steam Base ve Steam Base+ ise kullanıcılara buhar destekli pişirme fonksiyonları sayesinde, suyunu kaybetmeyen rostolar yapma ve pişirme sırasında etin dışında mükemmel çıtırlığı elde etmelerine imkân sağlıyor. Aynı zamanda bu fırınlarda hidrolitik kendi kendini temizleme teknolojisi de bulunuyor.

Sensör Teknolojili Ankastre Fırın, TFT Dokunmatik Ekran ara yüzüne sahip ve partikül analiz sensörü ve BurnGuard fonksiyonu ile mükemmel yemek pişirme deneyimi sunuyor.

Renkli TFT kumandalı 78 cm V-flex İndüksiyon Ankastre Ocak, sıcaklık sensörleriyle yanmayı ve aşırı kaynamayı önlüyor. Esneklik sağlayan Flex indüksiyon alanları, farklı boyutlardaki tencere kullanımına imkân veren otomatik köprü fonksiyonuna sahip. Bu ankastre ocak aynı zamanda kablosuz haberleşme üzerinden Vestel’in akıllı ev uygulamaları ile de kumanda edilebiliyor.

Vestel Ankastre fırınlardaki özel SousVide fonksiyonu ile de gıdalar düşük sıcaklıklı su banyosunun içinde tam olarak arzulanan pişme düzeyinde daha sağlıklı ve homojen biçimde pişirilebiliyor.

Soğutucularda daha uzun tazelik sağlayan ve konfor sunan teknolojiler

EggWiser teknolojisi sayesinde de yumurtalar belirli bir bölme içinde tutulup kaynatılabiliyor. Yumurtalar, uygulama üzerinden ayarlanabilen rafadan, kayısı ve lop olmak üzere üç farklı düzeyde kaynatılabiliyor.

UVC ışıklarına sahip gelişmiş hava temizleme teknolojisi PureBeam+ ile donatılan Premium Vestel Buzdolapları ise bu özelliği ile hoş olmayan kokuları temizleyerek hijyen sağlıyor ve bu sayede yemeklerin daha uzun süre taze tutulmasına imkan veriyor.

FlexHeatTech, kontrolü kullanıcıya vererek günlük hayatı kolaylaştırıyor. Kullanıcılar, evin dışındayken dahi uzaktan kumanda yardımıyla donmuş gıdaların buzunu dondurucudaki 2 sıcaklık kontrollü özel bölmede çözebiliyorlar. Çözülme işlemi bittiğinde, çözülen gıdalar en uygun koruma ortamında saklanıyor.

Klimalarda yeni teknolojiler

Vestel’in yeni ve eğlenceli teknolojisi Rairbow Klima, sürekli olarak içindeki hava kalitesini ölçer ve kullanıcıyı bilgilendirir. Klima üzerindeki LED ambiyans aydınlatmaları ortam hava kalitesi iyi seviyede olduğunda yeşil, buz mavisi, mavi veya mora döner. Hava kalitesi orta düzeyde olduğunda renk macentaya döner, yoğun seviyede ise ambiyans aydınlatmaları kırmızıya döner. Havayı PM2.5’ten büyük partiküllerden ve sigara dumanından arındıran bu klimalar, hijyenik filtreleme sistemi sayesinde kötü kokuları, virüsleri ve alerjenleri yok eder.

WiseFlow teknolojisi ise klimanın soğutma modunda çalışabileceği en yüksek dış sıcaklık değeri olan +55oC’ye kadar çıkabiliyor. Dış ünitede yer alan ve verimi artırılan elektronik kart üzerindeki soğutma plakaları sayesinde yüksek dış sıcaklık derecelerinde dahi soğutma performansı sağlanabiliyor.

Vestel’in yeni hareket sensörlü klimaları ise odadaki hareketi algılayarak ev güvenliğine yardımcı olur. Örneğin EnergySave Pro özelliği ile kullanıcı odadan çıktığında otomatik olarak eko moduna geçer. NightWalk özelliği ile karanlıkta hareket algıladığında ışıkları açar. Guardian özelliği ile ise bir hareket algılandığında uygulama üzerinden bildirim gönderir. Tatil modu sayesinde ise kullanıcı evde yokken dahi evde biri varmış gibi ışıkları açar.

Güncel İçerikler