Akıllı ev aletleri teknolojileri üreten Beebird, 54 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

Ev aletleri alanında Yapay Zeka, IoT, işlevsellik ve ergonomiye odaklanan Beebird Teknoloji A.Ş., 54 milyon TL değerlemesiyle yatırım aldığını duyurdu.

Ali Murat Arıkuşu ve Ferhat Ural tarafından 2019 yılında kurulan Beebird, tüketicilerin hayatlarını kolaylaştırıcı ev aletleri teknolojilerini Türkiye’de geliştirerek, dünya pazarına açılmayı, alanında lider markalardan biri olmayı hedefliyor.

Mutfakta %90’a kadar enerji ve zaman tasarrufu sağlayan teknolojilere yoğunlaşan Beebird, mutfak robotu, espresso makinesi, akıllı mutfak tartısı gibi ürünleri piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Beebird’e 54 milyon TL değerleme üzerinden gerçekleşen yatırım, bF Ventures fonunun liderlik ettiği grup tarafından yapıldı.

Tüketici tercihlerinde hızlı teknolojik gelişmelerin yaşandığı dönemde global marka olma yolunda ve Kilogram başına ihracat değerini arttırma kapsamında büyük fırsatlar olduğunu belirten kurucu Ali Murat Arıkuşu, “IoT ve Bulut teknolojisinin, ev asistanlarının gelişimi mutfaklara yenilik ve değişim olarak yansıyor. Global tüketici davranışlarındaki değişimin en faydalı şekilde değerlendirilmesi için yoğun Ar-Ge ve tasarım çalışmalarına, iş birliklerine, sınırların zorlanmasına ihtiyaç var ve bu konularda mazeretsiz elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Girişim, aldığı yeni yatırım ile üretim ve ihracat çalışmalarını hızlandırmayı, markalaşma faaliyetlerini arttırmayı planlıyor.

Beebird, 2019 yılında KOSGEB İleri Girişimci Destek Programı ile kuruldu. Yemeklerin ve sıcak içeceklerin, telefon uygulamaları, ev asistanları rehberliğinde hazırlanabilmesini sağlayan yazılım ve donanımları Dudullu OSB Boğaziçi Üniversitesi (BÜDOTEK) Teknopark şubesinde geliştirmektedir. Ürünlerini bu yıl sonunda pazara sunacak girişimin odağındaki en önemli iki konu; profesyonel aşçıların oluşturduğu tariflerin kullanıcılar tarafından aynı kalite ve lezzette kolaylıkla yapılabilmesi, yapılırken de kullanıcılara başka işlerle ilgilenmesine imkan verecek zaman tasarrufu sağlanması.

Güncel İçerikler