Akıllı ev aletleri teknolojileri üreten Beebird, kitle fonlama turunda 2.67 milyon TL yatırım aldı

Ev aletleri alanında yapay zeka, IoT, işlevsellik ve ergonomiye odaklanan Beebird Teknoloji A.Ş., kitle fonlama turunda 2.67 milyon TL yatırım aldı.

Ev aletleri alanında yapay zeka, IoT, işlevsellik ve ergonomiye odaklanan Beebird Teknoloji A.Ş., kitle fonlama turunda 2.67 milyon TL yatırım aldı. Yatırım turu, baseFunder üzerinden yapıldı.

Ali Murat Arıkuşu ve Ferhat Ural tarafından 2019 yılında kurulan girişim, tüketicilerin hayatlarını kolaylaştırıcı ev aletleri teknolojilerini Türkiye’de geliştirerek, dünya pazarına açılmayı, alanında lider markalardan biri olmayı hedefliyor.

Mutfakta %90’a kadar enerji ve zaman tasarrufu sağlayan teknolojilere yoğunlaşan Beebird, mutfak robotu, espresso makinesi, akıllı mutfak tartısı gibi ürünleri piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Yüzde 5 pay karşılığı 2.5 milyon TL fon hedefi ile Aralık ayında yatırıma açılan Beebird Teknoloji, 2 ay gibi kısa bir sürede 2.67 milyon TL fon topladı. Yüzde 107 fonlama oranı ile başarıyla sonuçlanan fonlamaya 35’i nitelikli toplam 183 yatırımcı katıldı. Ortalama yatırım tutarının 14 bin TL olduğu fonlamada 196 TL ile de 300 bin TL ile de yatırım yapıldı.

Güncel İçerikler