Yerli girişim F-Ray, Startup Wise Guys’dan 1.7 milyon TL yatırım aldı

Alınan yeni yatırım, F-Ray’in yurt içi ve yurt dışı operasyonlarının genişletilmesinin yanı sıra ürünün de geliştirilmesinde kullanılacak.

Yerli girişim F-Ray’in B2B ürünü JetScoring.com, tüm dillerde ve her türlü formattaki (pdf, excel, jpeg, scan) finansal dokümanları (vergi beyannamesi, bağımsız denetim raporu, mizan vb.) anında okuyarak verileri anlamlandırıyor, aktarma-arındırma kurallarını çalıştırarak makine öğrenimi destekli risk analiz raporu oluşturan bir girişimdir.

Kaynağından edindiğimiz bilgiye göre F-Ray, Startup Wise Guys’dan 1.7 milyon TL yatırım aldı.

Söz konusu yatırımın tohum yatırımı olarak gerçekleştiğini de ekleyelim. F-Ray ekibi alınan yeni yatırımı, yurt içinde ve yurt dışında yeni pazarlara açılmada ve ürün geliştirilmesinde kullanılacaklarını belirtti.

Mehmet Eray ve Erdem Uzun tarafından 2020 yılında Tübitak 1512 desteğiyle ODTÜ Teknokent’te kurulan girişim, şu anda 12 kişilik bir ekiple büyümesini sürdürüyor. Halihazırda Türkiye, Malezya ve Suudi Arabistan’da, banka ve finansal kuruluşların da dahil olduğu aktif müşterileri bulunan girişim, aynı zamanda İrlanda ve ABD’de bulunan müşterilerine kısa süre içerisinde hizmet vermeye hazırlanıyor.

Bankalardan finansal kurumlara ve reel sektöre kadar geniş bir yelpazedeki finansal tablo yorumlayıcılarına zaman ve verimlilik kazandırma değer önerisiyle yola çıkan girişim önümüzdeki 5 ay boyunca Startup Wise Guys ve EBRD tarafından Bükreş ve Tallinn’de yürütülecek Global Fintech Hızlandırma Programı’na da katılacak. Girişimin kurucularından Mehmet Eray, aldıkları yatırımla ilgili olarak şunları aktardı: “F-Ray olarak aldığımız yatırım ve dünyanın en iyi fintech hızlandırma programlarından biri olan EBRD destekli Startup Wise Guys Fintech Hızlandırma Programı ile şirketimizi çok daha sağlam temellere oturtacağız. Bunun yanı sıra Startup Wise Guys’ın global çaptaki mentor ve network ağlarından da faydalanarak finansal analiz ve risk ölçüm alanında global bir marka olmayı hedefliyoruz.”

Startup Wise Guys’ın partnerlerinden Günce Önür, F-Ray girişimine gerçekleştirdikleri yatırımla ilgili şunları aktardı: “Startup Wise Guys olarak gelişmekte olan ekosistemlerde kurulan, dünyaya açılma arzusu içerisinde olan girişimlere yatırım yapıyoruz. F-Ray ekibi tarafından geliştirilen teknolojinin birçok gobal markette yer bulacağına ve şirketlerin sorunlarını çözeceğine olan inancımız tam. F-Ray girişimi ile Startup Wise Guys’ın portföyündeki Türk girişimlerin sayısı 16’a yükseldi. Bu sayının ilerleyen günlerde 20’i geçmesi için de yoğun olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler