Modüler ve özelleştirilebilir mobilya hizmeti sunan yerli girişim Normod, 1 milyon dolar yatırım aldı

Mobilya sektörüne yeni bir soluk getiren yerli girişim Normod, aralarında Nevzat Aydın'ın da olduğu turda 1 milyon dolarlık yatırım aldı.

Mobilya almanın uzun ve sancılı sürecinin içerisinde, sadece müşteri deneyimine odaklanan bir marka bulunmuyor. Evinde, telefonunda, ofisinde son teknoloji deneyimleri kullanan tüketiciler dünyanın her yerinde hala çağ ötesi mobilya deneyimleri yaşıyorlar.

Satış sürecinde ve sonrasındaki tüm sorunlu deneyimlere odaklanıp bunları çözmek için yola çıkan Normod, kullanıcılarına modüler ve özelleştirilebilir mobilya hizmeti sunuyor.

Edindiğimiz bilgiye göre Normod, aralarından girişimci ve seri yatırımcı Nevzat Aydın‘ın olduğu tohum turda 1 milyon dolar yatırım aldı. Aydın’ın yanı sıra; aile ve arkadaş çevresi de Engin’in bu yatırım turuna katılmış.

Engin Göndiken

Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu Engin Göndiken tarafından 2019 yılında kurulan Normod, geleneksel mobilya sektörünün yaşadığı problemleri dijital çözümlerle birleştiren, müşteriye kusursuz bir deneyim yaşatmayı amaçlayan bir omnichannel markadır. 2019 yılında Engin Göndiken tarafından kuruldu.

Normod kullanıcılarına tam olarak neler sunuyor?

  • Dijitalde sınırsız bir özelleştirme imkanı sağlıyor. Bunun yanına mağaza deneyimi, ücretsiz kumaş numune deneyimi ve ücretsiz 3D yerleştirme gibi offline deneyimler de ekliyor.
  • Tüm ürünleri tüketicinin hayatına adapte olacak şekilde tasarlanıyor. Yani yeni modüller eklenip çıkarılabilir, modüllerin yerleri her zaman değiştirilebilir. Üstelik tüm ürünler aletsiz kurulup demonte edilebilir şekilde tasarlanıyor.
  • Satış sonrası 30 gün ücretsiz iade kabul ediyor. Ek olarak tüm satış sonrası problemleri, normalde sektör ortalaması 50 gün olan durumda, Normod ortalama 11 gün içerisinde çözüyor.

Normod’un hedefleri neler?

Hedefleriyle ilgili egirişim’e özel demeç veren Engin Göndiken: “İlk ürünü tasarlarken bile aklımızda Avrupa’ya açılmak vardı. Bu sene ilk yurtdışı açılımımızı Ağustos 2022’de Almanya’ya yapıyoruz. Hedefimiz Normod’u 5 sene içinde Avrupa’nın önemli metropollerinde omnichannel bir deneyimle büyütmek. Aynı zamanda kusursuz Normod deneyimini masa, sandalye, sehpa gibi ürünlerle tamamlamak. Bunun yanında 2022 bitmeden Ankara’da da dijital deneyimimize entegre bir showroom açacağız.” dedi.

Normod’un ekibi

Ekiple ilgili Engin: “Genç, dinamik ve hızla büyüyen bir ekibimiz var. Normod 2 sene içinde Türkiye’de tamamen kendi imkanları ile büyüdü. Şu an 7 bin m2 lik bir tesisimiz ve toplamda 105 kişilik bir ekibimiz bulunuyor. İstanbul’da iki deneyim merkezimiz bulunuyor. Ekibimiz çoğunlukla mobilya deneyimi olmayan oldukça genç mühendis, tasarımcı ve mimarlardan oluşuyor. Hepimizin hayalinde ortak bir çözüm odaklı ve güven sağlayan bir tüketici deneyimi hedefi bulunuyor.” dedi.

Girişimle ilgili yeni gelişmeler oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncel İçerikler