Nevzat Aydın, koleksiyonluk kart girişimi Mythos Cards’a 16 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım yaptı

2021 yılın çalışmalarına başlayarak koleksiyonluk kart pazarında faaliyet gösteren bir girişim olan Mythos Cards, Yemeksepeti’nin eski kurucu ortağı ve Türkiye’nin önde gelen teknoloji yatırımcılarından biri Nevzat Aydın‘dan yatırım aldı.

Bu yatırım, şirketin 16 milyon dolar değerleme üzerinden gerçekleşri ve Mythos Cards’ın Türkiye’deki lider konumunu güçlendirmesine ve uluslararası pazarlarda daha sağlam adımlarla ilerlemesine yardımcı olması için kullanılacak.

Mythos Cards, spor ve eğlence kartları pazarında aktif olarak faaliyet göstermekte olup, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Medipol Başakşehir, Samsunspor ve Göztepe gibi Türkiye’nin önde gelen futbol kulüplerinin lisanslarına sahiptir.

  • Ayrıca, dünyaca ünlü Topps markasının Türkiye’deki pazarlama ve perakende ortağıdır.

Girişim, kuruluş aşamasında futbol dünyasından Hamit Altıntop, İlkay Gündoğan, Nuri Şahin ve Emre Can‘dan ilk yatırımını almış. Online kanallarda başlayan satışlarının ardından, şu anda Türkiye’de 20 binden fazla satış noktasına sahip kendi pazarlama ağını kurmuş durumdadır. Mythos Cards, dünyada 10 milyar doların üzerinde büyüklüğe sahip koleksiyonluk kart pazarında teknoloji kullanımıyla farklılaşmaktadır.

Mythos Cards, global olarak UEFA Avrupa Şampiyonası, UEFA Şampiyonlar Ligi, Formula 1, Star Wars ve Bundesliga gibi lisansları Türkiye pazarında tüketicilerle buluşturuyor. Güçlü teknolojik altyapısı ve dünyada bir ilk olan kendi bünyesindeki pazaryeri ve müzayede sistemi ile dikkat çekiyor.

Topps ile olan anlaşması sayesinde, Mythos Cards’ın önümüzdeki sezondan itibaren Amerikan Basketbol Ligi (NBA) ve dünyanın en çok takip edilen ligi Premier Lig’in lisanslı kartlarını da Türkiye’ye getirmesi beklenmektedir. Ayrıca bu yatırımla, sahip olduğu üretim tesisinde yapılacak yatırımlarla global pazarlara da hizmet veren bir merkez olmayı amaçlamaktadır.

Nevzat Aydın, yaptığı bu yatırımla ilgili verdiği demeçte;

“Kendimi bildim bileli Dünya Kupaları ve Avrupa Şampiyonaları’nın çıkartma albümlerini ve kartlarını büyük bir heyecanla toplarım. Mythos Cards, kurulduğu günden bu yana takip ettiğim, inovatif ürünleri ve güçlü lisans anlaşmalarıyla koleksiyon kartı sektöründe uzun yıllardır var olan bir boşluğu başarıyla dolduran bir şirket. Yaptığım bu yatırımın şirketin büyümesine katkı sağlayacağını düşünüyorum. Türkiye’nin bu tip katma değer üreten sektörlerde olmasının da önemli olduğuna inanıyorum.”

Mythos Cards kurucularından Aybars Canbay ise,

“Nevzat Aydın bu şirketi kurduğumuz ilk günlerden itibaren bizlerin örnek aldığı, öncelikle çok kıymetli bir insan ve çok önemli bir yatırımcı. Onun deneyimlerinden faydalanarak önümüzdeki dönemde daha da büyüyerek Türkiye’yi koleksiyon kartı pazarının önemli bir oyuncusu yapmak istiyoruz.”

Güncel İçerikler