Shark Gitar, Nevzat Aydın’ın da katıldığı turda 2.5 milyon euro yatırım aldı

Beş yıllık bir AR-GE sürecinin, altı patentin ve bir çok yeniliğin ardından, dünyanın seri üretime girecek en gelişmiş elektro gitarı olarak tasarlanan Shark Gitar, 20 milyon euro değerleme üzerinden 2.5 milyon euro yatırım aldı.

Yerli girişim Shark Gitar, gitarist ve girişimci Cem Köksal tarafından tasarlandı ve kurucu ortakları Bayram Tekçe ve Bahtiyar Balci ile beraber üretim aşamasına getirildi.

Shark Gitar çok sayıda yeni inovasyon içermekle beraber, başlıca özellikleri; patentli metal bileşenleri ve tasarımı sayesinde rahat bir performansa izin vermesi, zengin ve kuvvetli tınısı, sapı, gövdesi ve manyetikleri değiştirilebilen, ayrıca üzerine efekt pedalları takılabilen modüler bir gitar olması.

Shark Gitar 20 Milyon Euro değerleme üzerinden; Nevzat Aydın, Gökhan San, Bekir Yener Yıldırım ve Mustafa Doğan gibi iş dünyasından yatırımcılar ile Neo Portföy Target Girişim Sermayesi Yatırım Fonu gibi kurumsal yatırımcılardan toplam 2,5 milyon Euro yatırım aldı.

Shark Gitar kurucu ortağı Cem Köksal, modüler gitarın AR-GE sürecinin beş yıl önce başladığını, patent işlemlerinin tamamlanması ile birlikte seri üretime geçebilecek noktaya geldiklerini belirterek,

“Elektro gitar, dünya çapında en çok satan müzik aleti olup, en ikonik ve küresel olarak en çok bilinen enstrüman. Shark Gitar 6 farklı patente sahip ve hazırladığımız ilk 20 gitarı geçtiğimiz Nisan ayında, Amerika’da düzenlenen, endüstrinin küresel müzik, ses ve eğlence teknolojisi topluluklarını birleştiren, dünyanın en büyük müzik şovu “The National Association of Music Merchants” (NAMM Show)’ da tanıttık. Müthiş bir ilgi gördük. Sektörden standımızı ziyaret eden neredeyse herkes daha önce böyle bir ürün görmediklerini belirtip tebriklerini sundu ve açıkçası bu da bize cesaret verdi.”

Shark Gitar kurucu ortaklarından Bayram Tekçe;

“Ülkemize ilham verecek bir proje olduğuna inanıyorum. Cem Köksal, hem bir sanatçı olarak hem de bir mühendis olarak projeyi çok iyi geliştirdi. Altı senelik AR-GE sonunda geldiğimiz noktada yatırımın geldiği nokta bizi çok heyecanlandırıyor. Shark Gitar ile dünyada gitar endüstrisinde önemli bir pay sahibi olmak istiyoruz. Türk gençlerine ilham vermek istiyoruz. Bu yatırıma girmemin en önemli motivasyonu bu. Böyle fikirlere sahip olan gençleri desteklemek gerektiği için buradayım.”

Türkiye’den çıkan çok ciddi bir başarı hikayesi olacak

Shark Gitar yatırımcılarından Nevzat Aydın;

“Benim daha önceki yatırımlarım somut, elle tutulan ürünler için değil daha çok yazılım tabanlı projeler ile ilgiliydi. Bu bir ilk oluyor. Daha ilk toplantıdan itibaren Shark Gitar ekibinin bende uyandırdığı intiba; Türkiye’den çıkan çok ciddi bir başarı hikayesi olabileceği yönündeydi. Bu nedenle Shark Gitar’ın büyük bir başarı hikayesine imza atacağına inancım tam.”

Shark Gitar bir hayal projesi

Shark Gitar satın almak isteyenler 2024 sonbahardan itibaren anlaşmalı müzik mağazalarından ürünlere ulaşabilecek. Bunun dışında gitar meraklıları sharkguitars.com sitesine girerek dünyanın en detaylı gitar tasarımı yazılımı Shark 3D Designer aracılığıyla istedikleri gitar bileşenlerini en ince detayına kadar tasarlayıp sipariş verebiliyorlar. İlerleyen zamanda yeni gövde, sap veya manyetik gibi farklı bileşenler ayrıca satın alıp daha önce aldıkları gitarlar ile beraber kullanılabiliyor. Bu uyumluluk platformunun adı Ocean Environment.

Güncel İçerikler