Akıllı tarım teknolojileri odaklı yerli girişim Vahaa, 3.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Akıllı tarım teknolojilerine odaklanan girişim Vahaa, 3.5M dolarlık değerlemesiyle geç tohum yatırım turunu kapattığını açıkladı.

Tohum yatırım turunu Mart 2021 tarihinde 2 milyon dolar değerlemeyle Arya Kadın Yatırım Platformu ve Kültepe Yatırım’dan aldığı yatırımla kapatan Vahaa, yaptığı önemli iş birlikleri ve yeni geliştirdiği ürün ile önemli mesafe katederek tohum yatırım turunu kapatmasının ardından 1 yıl içerisinde 3.5 milyon dolar değerleme üzerinden geç yatırım turunu da kapatmış oldu.

Arya Kadın Yatırım Platformu ve Kültepe Yatırım’ın mevcut yatırımcılarının devam yatırımlarıyla katıldığı bu turda yine Arya’dan Barış Karakullukçu, Rıza Kadılar, Özlem Kurt, Pınar Erzin ve Zuhal Gezer Demirci tura katılan isimler oldu.

İş dünyası ve melek yatırımcı isimlerin buluştuğu yatırım turuna Kamil Sözen, Talip Alp Ülkü, Özgür Ülkü, Mehmet Tuğrul Tekin’in yanı sıra bitki biyoteknolojisi alanında üniversite sanayi işbirliği kapsamında danışmanlık yapan Gebze Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ümit Barış Kutman da bu tura katılan önemli isimler arasında yer aldı.

Yunus Emre Boyacıoğlu, Nehir Boyacıoğlu ve Orhan Çelebi tarafından 2019 yılında kurulan girişim, 2020 yılında Workup programına katıldı. 2021 yılında Gebze Teknik Üniversitesi ile yapılan Üniversite – Sanayi işbirliği ve Karel Elektronik ile yapılan stratejik ortaklık ile, IoT teknolojisi ve hidroponik yetiştirme yöntemlerini buluşturan yeni ürünleri Vahaa Smart Garden’ın tasarım,üretim ve test süreçlerini tamamladı. 2022 Ocak ayında Las Vegas’ta gerçekleşen dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı olan CES’te ilk kez sergilenen ürün ziyaretçilerin oldukça ilgisini çekerek, fuarda gerçekleşen Consumer Technology Association Pitch Competition’da seyircilerin oylarıyla birincilik ödülüne layık görüldü. Girişime Mayıs ayında ABD Büyükelçiliği ile TİM TEB Girişim Evi bünyesinde gerçekleştirilen AWE programı kapsamında, Avrupa’nın en büyük startup ve teknoloji fuarı olan Viva Technology’e gitmeye hak kazandığı yeni bir ödül, ABD İstanbul Başkonsolosu Daria Darnell tarafından takdim edildi. Eylül ayında Avrupa’nın en büyük tüketici elektroniği fuarı olan ve Berlin’de gerçekleşecek IFA’ya katılacak girişim global açılım için attığı adımları daha da somutlaştırmayı hedefliyor. Son olarak geçtiğimiz aylarda yeni ürün ve yeni iş birliğinin tanıtıldığı başarılı bir lansman gerçekleştiren Vahaa, Türkiye’de Arzum Küçük Ev Aletleri ile yaptığı işbirliği ile Arzum x Vahaa Akıllı Bahçe’yi bağımsız kuruluş onayı ile “Türkiye’de İlk” olarak müşterileri ile buluşturarak satışlarına devam ediyor. Girişim aldığı yeni yatırım ile global açılım çalışmalarını hızlandırmayı, ekip büyütmeyi ve yeni ürün çalışmalarını sürdürmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler