Yerli girişim Logiwa, B serisi turda 16.4 milyon dolar yatırım aldı

Geçtiğimiz yıl 8.5 milyon dolar yatırım alan Logiwa, yeni turda 16.4 milyon dolarlık bir finansmana ulaştı.

Yüksek hacimli doğrudan tüketiciye (DTC) ve çok kanallı işletmeler için lider bulut yerine getirme platformu Logiwa, B Serisi turda NewRoad Capital Partners liderliğinde 16.4 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Logiwa geçtiğimiz yıl içerisinde de A serisi turda 8.5 milyon dolar yatırım almıştı. Görüyoruz ki aradan geçen 1 yılın ardından büyümesini hızla sürdürüyor. Bu yeni yatırım turuna; mevcut yatırımcılardan Valor Siren Ventures, Runway Venture Partners, Spider Capital ve Launch Capital da katıldı.

2017 senesinde Revo Capital’den Kuzey Amerika pazarında büyümek için ilk yatırımını almıştı ve tamamen SaaS olarak hizmet veren yerli girişim Logiwa, 2016 yılında çalışmalarına Amerika’nın Chicago şehrinde başladı. Logiwa, pazarda online perakende depo yönetimi ve sipariş hazırlama fonksiyonları ile öne çıkarken teknolojisinin getirdiği entegrasyon kabiliyetlerini de maksimum seviyede kullanan girişimlerden biri olarak gözümüze çarpıyor.

Logiwa’nın yüksek hacimli sipariş karşılama için özel olarak oluşturulmuş bulut tabanlı depo yönetim sistemi (WMS) platformu, şirketlerinde depo siparişi işleme kapasitesini yüzde 200 ve işgücü verimliliğini yüzde 40’tan fazla artırdığı söyleniyor.

Logiwa CEO’su ve Kurucusu Erhan Musaoğlu, e-ticaret ilgili dikkat çeken bir cümle kullandı: “E-ticaret dünyasında bir sonraki kazananlar, tedarik zincirlerini ve sipariş gerçekleştirme operasyonlarını en iyi yönetenler olacak.”

“Amazon ve diğer dev çevrimiçi perakendeciler, teslimat hızı ve doğruluğu için yüksek bir çıta belirledi ve rekabet alanı da çevrimiçi alışveriş deneyiminden sipariş teslim deneyimine doğru kayıyor. Logiwa WMS yazılımı, hem markaların hem de 3PL’lerin bu yeni dünyada hayatta kalmasına ve gelişmesine yardımcı oluyor. Logiwa ile DTC gerçekleştirme mükemmelliğini rekabet avantajına dönüştürebilirler.” dedi.

NewRoad Capital Partners’ın İşletme Ortağı ve Walmart’ın eski Lojistik Başkan Yardımcısı Chris Sultemeier, “E-ticaret sipariş hacimleri ve tüketici beklentileri artmaya devam ettikçe, DTC depolamasının ihtiyaçlarına ayak uydurmak için yenilikçi çözümlere ihtiyaç duyulacağı açıktır” dedi.

Logiwa, bu yeni finansmanla, yeni yapay zeka destekli otomasyon algoritmaları ve gelişmiş analitikler geliştirerek ve birçok kullanıma hazır entegrasyonunu genişleterek ürün liderliğindeki büyüme stratejisine devam etmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler