Yerli girişim Logiwa, Seri B turda 10 milyon dolar devam yatırımı aldı

Depo ve tedarik sürecini bulut tabanlı sistemiyle destekleyen yerli girişim Logiwa, Seri B turda 10 milyon dolar yatırım aldı.

Yüksek hacimli doğrudan tüketiciye (DTC) ve çok kanallı işletmeler için lider bulut yerine getirme platformu Logiwa, düzenlenen Seri B turda ikinci kısmında 10 milyon dolar yatırım aldı. Prologis Ventures liderliğinde düzenlenen yatırım turuna BAM Elevate katıldı. Girişim, bulut tabanlı uçtan uca çözümler geliştirmek için ilk olarak Temmuz ayında 16.4 milyon dolar Seri B yatırım aldı ve şimdi toplamda 26.4 milyon dolar Seri B yatırım almış oldu.

Yakından takip ettiğimiz yerli girişim, 2017 senesinde Revo Capital’den Kuzey Amerika pazarında büyümek için ilk yatırımını almıştı. Geçtiğimiz yıl içerisinde de Seri A turda 8.5 milyon dolar yatırım aldı. Yatırımlarla beraber girişimin büyümesi yıllar geçtikçe daha da artış gösteriyor.

Logiwa’nın bulut tabanlı yerine getirme platformu, depo siparişi işleme kapasitesini %200’den fazla ve işgücü verimliliğini %40’tan fazla artırdığı iddia ediliyor.

Logiwa CEO’su Erhan Musaoğlu, “Şirketimize yatırımdan fazlasını getiren iki yeni ortağımızın aramıza katılmasından dolayı çok şanslıyız. Prologis Ventures, lojistik ve tedarik zinciri endüstrisinde dünyanın en büyük ve en saygın yatırım şirketlerinden biri. BAM Elevate ise, çok sayıda firmanın başlangıç ​​aşamasından pazar liderliğini kurmaya kadar olan karmaşık sürecine yardımcı oldu. Biz de DTC platformuyla beraber vizyonumuzu uygulamaya devam ediyoruz.” dedi.

Prologis Ventures’dan Will O Donnel, “E-ticaret işletmelerinin hızlanmasıyla birlikte, her büyüklükteki şirket, bu yüksek hacimli yerine getirme operasyonlarının karmaşıklıklarını ve doğrudan tüketiciye yönelik yeni büyüme alanlarını yönetmek için özel olarak oluşturulmuş bir çözüm aramakla sınırlı. Logiwa’nın şirketlere diğer yazılım çözümleriyle sorunsuz entegrasyonlar, sağlam hızlar ve yüksek hacimli envanterin işlenmesiyle kullanım kolaylığı sağlayan yazılımından etkilendik.” dedi.

BAM Elevate’den Jamie McGurk, “E-ticaretteki büyüme, yerine getirme operasyonlarını basitleştirmek ve kolaylaştırmak için sistemler gerekti. Şirket, muazzam bir pazar fırsatını yerine getirmek için ölçeklenirken Logiwa ve NewRoad ile ortak iş yapacak olmaktan heyecan duyuyoruz.” dedi.

Yeni yatırımla beraber girişim, artan tüketici beklentilerini karşılamak için geleneksel çözümlerden daha fazla esneklik ve daha hızlı uygulama gerektiren yüksek hacimli DTC e-ticaretinde pazar büyümesinden yararlanarak platformunun gelişimini hızlandırmayı amaçlıyor. Geliştirmeyi hızlandırmayı planladıkları öncelikleri arasında yapay zeka destekli ek otomasyon, gelişmiş analitik ve Logiwa‘nın yüzlerce pazaryerine, nakliyeciye, robotik ve diğer yönetim sistemlerine bağlanan hazır entegrasyon ekosisteminin birçok bölgeye genişletilmesi yer alıyor.

Güncel İçerikler