Masomo’nun kurucusu İbrahim Akman, 5 yıllık hikayesine veda ediyor

İzmir merkezli oyun stüdyosu Masomo'nun 2019 yılında Miniclip'e satılmasıyla birlikte, şirkette 3 yıl daha kalacağını vadeden İbrahim Akman, bugün itibariyle dolan süresinden ötürü macerasına veda veriyor.

Kitle fonlama sürecimizde en büyük tutar ile bize yatırım yapan sevgili İbrahim Akman, Masomo‘daki 5 yıllık serüveni sona eriyor. İzmir merkezli oyun şirketi Masomo, 2019 yılında Miniclip‘e satılmıştı.

Akman, Exit (satış) sürecindeki sözleşmeden ötürü 3 yıl daha şirkette kalacağını vadetmişti. Bu süre bugün itibariyle sona erdi.

İbrahim Akman’ın egirişim’e özel yaptığı açıklama:

“2013 yılında, İzmir’de küçücük bir ofiste başlayıp, global bir başarı hikayesine dönüşen Masomo maceram bugün itibariyle tamamlandı.

 Bundan yıllar önce büyük hedeflerimiz vardı ve bu hedeflerin çok daha fazlasına muhteşem bir takım çalışmasıyla ulaştık. Yıllar boyunca istek, heyecan ve motivasyonumuzu en üst seviyede tuttuk. Bir çok hata yaptık ama bu hataların hepsinden çok değerli dersler çıkardık, sürekli olarak büyüme kaydettik. En önemlisi de hiçbir zaman pes etmedik ve hep daha iyisini istedik. Belki o dönemlerde bu başarıları çok hissedemedik ancak şu an geriye dönüp baktığımızda 110+ kişilik bir ekip ile 184 farklı ülkede, 400 milyon oyuncunun hayatına dokunarak; yaptığımız işten her zaman gurur duymamızı sağlayacak muhteşem global bir başarı hikayesi ortaya koyduğumuzu rahatlıkla görebiliyoruz.

Tüm bu başarılar aslında Masomo için bir başlangıç. Global arenada yıllarca vazgeçilmeden oynanacak yeni oyun deneyimlerine imza atarak, çok daha fazla oyuncunun hayatına dokunmak ve dünyanın sayılı oyun şirketlerinden biri olarak gösterilmeye devam etmek Masomo’yu bekleyen başarılardan sadece bir kaç tanesi.

Sertaç ile Kafa Topu 2’nin tasarım aşamasında danışmanlık şeklinde başlayan ilişkimiz, kendisinin 3 yıl önce Masomo’ya katılması ile üst düzeye ulaştı. Bu süreç içerisinde hem iş hem de sosyal hayatımda daha yakın zaman geçirme fırsatı bulduğum Sertaç’ın, artık Masomo’yu daha üst seviyelere yükselteceğinden şüphem yok. Başka bir ifadeyle emeklerimiz ile bugünlere getirdiğimiz bebeğimiz Masomo, emin ellerde büyümeye ve gelişmeye devam edecek.

Her zaman vurguladığım gibi, bu iş tam bir takım oyunu. Sertaç ve takımın tüm üyeleri “mutlu takım & sürdürülebilir başarı” felsefesini devam ettirecek; böylece Masomo’nun çok daha iyi noktalara gelmesini sağlayacak. Ben de bu başarıları dışarıdan izliyor ve bununla tekrar tekrar gururlanıyor olacağım.

Bu maceramda bana eşlik eden tüm takım arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler. İyi ki varsınız, iyi ki sizleri tanımış ve bu takımın bir parçası olmuşum.

Son olarak belirtmek isterim ki “her bitiş aslında yeni bir başlangıçtır! Yeni başlangıçlara selam olsun!”

İbrahim Akman’a hem Hilmi hem de egirişim ekibi olarak yeni sürecinde başarılar diliyoruz. Eminim gelecekte yepyeni güzel hikayeler yazacaktır.

Güncel İçerikler