Yerli girişim Byqee ile HDA Grup Enerji, batarya üretimi noktasında iş birliği yaptı

Her türlü bisikleti elektrikli bisiklete dönüştüren yerli  girişim Byqee ile HDA Grup Enerji arasında, elektrikli bisiklet ve e-mobilite pazarına yönelik stratejik işbirliği anlaşması imzalandı.

HDA Grup Enerji, 2010 yılında temelleri atılan yapısıyla elektrik-elektronik bileşen operasyonunun yanında, güncel olarak Türkiye’nin en yüksek hacimli pil tedarikçilerinden ve elektrikli araçlardan kullanıcı elektroniğine kadar en geniş çaplı batarya paketi üreticilerinden biri konumunda.

Byqee, 2020 yılında ticari hayatına başlayan bir girişim olarak 2022 Ocak ayında 2.1 Milyon TL’lik yatırım turunu kapattı ve açıklanan verilere göre 2022’nin ilk yarısının noktalanmasıyla 350’ den fazla kullanıcısını elektrikli bisikletleriyle kavuşturdu.

Sağlanan bu iş birliği ile, Byqee’nin ürünlerinde kullanılan pil paketleri de HDA güvencesiyle üretilecek. Anlaşma dahilinde, hızla büyüyen mikro-mobilite ve e-bisiklet pazarına yönelik stratejik işbirliklerinin yanında Byqee’nin üretim kapasitesinin artırılarak ortak gelirin yaratılması amaçlanmakta.

HDA’nın Byqee için ticari iş birliğinden öte bir anlam ifade ettiğini belirten Byqee kurucu ortaklarından Burak Işık; hızla büyüyen elektrikli bisiklet pazarında yaratabildikleri arz kadar talep kabul edebildiklerini, HDA’ nın desteğiyle birlikte üretim kapasitelerini arttırarak hem Türkiye içinde hem de Avrupa coğrafyasında çok daha fazla talebi kabul ederek büyümelerini hızlandıracaklarını ifade etti.

Güncel İçerikler