Byqee, ikinci kez çıktığı kitle fonlama turunda 7.2 milyon TL yatırım aldı

4.5 milyon TL yatırım hedefi ile fonbulucu platformunda ikinci kez yatırım turuna çıkan Byqee, paya dayalı kitlesel fonlama kampanyasını yüzde 161.5 oranında tamamlayarak 7.2 milyon TL yatırım talebi ile kapatmayı başardı.

Her türden bisikleti elektrikli bisiklete dönüştürebilen elektrikli bisiklet dönüşüm kiti tasarlayan Byqee, 2020 yılında İTÜ Çekirdek bünyesinde kuruldu. 2021 Aralık ayında ise fonbulucu üzerinden gerçekleştirdiği birinci paya dayalı kitlesel fonlama kampanyasında 1.92 milyon TL yatırım almıştı.

3 Nisan Pazartesi günü başlayan yatırım turu, yoğun talepten kaynaklanan gecikmelere rağmen yaklaşık 4 saatte yüzde 161.5 oranında fonlanarak toplamda 7.268.614 milyon TL tutarında talep aldı. 263 nitelikli yatırımcının katıldığı yatırım kampanyasında toplamda 1645 yatırımcı pay aldı.

Byqee’nin ikinci yatırım turuna katılan önemli isimler arasında ise melek yatırımcı olarak Farklaps kurucu ortağı Ahu Büyükkuşoğlu Serter, Fonbulucu CEO’su Hakan Yıldız, Tridi kurucu ortağı Çınar Topaloğlu gibi isimler yer alırken kurumsal olarak fonbulucu GSYF ve SUSU LTD yer aldı.

Başarıyla kapanan yatırım turu sonrasında Fonbulucu CEO’su Hakan Yıldız:

”Byqee’nin ikinci yatırım turuydu, ikinci yatırım turları her zaman daha zordur çünkü birinci turdan verilen taahhütler ve mevcut yatırımcılar tarafından ciddi bir takip söz konusudur. Buna rağmen Byqee’nin ikinci yatırım kampanyasına, ilk yatırımcılarının %80’inden fazlasının katılmış olması Byqee adına çok gurur verici.” dedi.

Byqee CEO’su ve Kurucu Ortağı Burak Işık:

”İkinci yatırım turumuzun sonunda ailemiz daha da kalabalıklaştı ve biz bundan çok gurur duyuyoruz. Hem yatırımcı nezdinde hem de Fonbulucu ailesinde olduğumuz için çok mutluyuz.” dedi. Yatırım turu öncesinde Paris’te düzenlenen mobilite fuarı AMWE 2023’e finalist olarak katılan Byqee, 21 girişim arasından katılımcı oylaması kategorisinde birincilik ödülüne layık

2022 yılında bir önceki yıla göre 4,5 kat büyüme kaydeden girişim, web sitesinin yanında yetkili satış noktası uygulamasını başlatarak 9 farklı ilde 10 satış noktasıyla birlikte yerli pazarda güvenilen bir marka haline gelmeyi başardı.

Hali hazırda yarattıkları arzın aldıkları talebe yetişemediğini aktaran Byqee Kurucu Ortağı Burak Işık, “Yeni yatırım turuyla toplanan fon ile yüksek çarpanlı büyümeyi sürdürmeye devam edeceğiz ve global pazarda daha agresif şekilde pazarlamaya yatırım yapacağız.” dedi.

Güncel İçerikler