Her türden bisikleti elektrikli hale getiren yerli girişim Byqee, 2.1 milyon TL yatırım topladı

Her türden bisikleti kolaylıkla elektrikli bisiklete çeviren donanımı müşterilerine sunan Byqee, yeni turda Convertible Note ve Paya Dayalı Kitlesel Fonlama fazlarıyla toplam 2.1 milyon TL yatırım toplayarak Tohum (Seed) yatırım turunu kapattı.

2020 Haziran ayında yürüttüğü “Ürüne Dayalı Kitlesel Fonlama” ile ön siparişlerini toplayarak pazara giriş yapan Byqee, 2021 sonu itibariyle 200’ den fazla müşteriye ulaştı ve ilk ihracat siparişini yıl bitmeden İngiltere’den aldı.

Daha önce 2020 sonunda Tohum Öncesi (Pre-Seed) yatırım aşamasında 2 milyon TL değerleme üzerinden 100 bin TL yatırım ile şirketleşen Byqee, tohum turunun sonunda 16 Milyon TL değerlemeye ulaştı. Tohum turunun “Convertible Note” fazında devam yatırımıyla Kerem Ciritci ve Ferhat Uzun yer alırken, Hasan Cem Çıtak yeni yatırımcı olarak yer aldı.

fonbulucu üzerinden yürütülen “Kitlesel Fonlama” yatırım turu Fonbulucu GYSF’ nin 150.000 TL ve Ankara Kalkınma Ajansı’ nın 50.000 TL yatırımı ile başlayarak yalnızca 85 dakika içerisinde tamamlandı ve bu alanda platform rekoru kırılmış oldu. Aynı zamanda Ankara Kalkınma Ajansı’ nın yatırımı ile ilk kez bir kamu kuruluşu kitlesel fonlama ile yatırım turuna katılmış oldu.

Byqee, fonbulucu.com kampanyası süresince 2.7 Milyon TL’ den fazla yatırım talebi topladı ancak MKK mevzuatı gereği arz edilen 1.6 Milyon TL payın %20 fazlası üst limitli 1.92 Milyon TL kitlesel fonlama turu sonucunda Byqee’ ye aktarılacak fon olarak tescillendi. 14 Ocak 2022 tarihinde MKK mevzuatlarına yönelik işlemlerini tamamlayarak dijitalleşen Byqee için toplam yatırımını gerçekleştiren 1066 yatırımcıya pay dağıtımları gerçekleşti ve toplanan fon girişime aktarılmış oldu.

Toplanan bu yatırım ile Byqee’ nin sıradaki hedefleri arasında, yeni başladığı ihracat macerasında seri üretime geçerek ihracat hacmini artırmak ve yeni geliştirilen sürüm ile Avrupa pazarında söz sahibi bir marka haline gelerek pazarın en güçlü ürününü müşterilerine sunmak bulunuyor.

Güncel İçerikler