15 dakikada market alışverişi teslimatı sağlayan Astro, 60 milyon dolar yatırım aldı

Kullanıcılara 15 dakikalık teslimat sözü veren Astro, B serisi finansman turunda 60 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Accel, Tiger Global ve Citius liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna; AC Ventures, Global Founders Capital, Lightspeed ve Sequoia Capital India katıldı. Aldığı yatırım ile birlikte Astro’nun toplam sermayesi 90 milyon dolara ulaştı.

Astro’nun Kurucu Ortağı ve CEO’su Vincent Tjendra, “Astro’daki görevimiz, insanların hayatlarını daha basit ve kolay hale getirmektir. Çalışanlarımız, özellikle Endonezya’nın benzeri görülmemiş sayıda vaka yaşadığı son Omicron COVID-19 artışı sırasında, müşterilerimizin bize en çok ihtiyaç duydukları anda sürekli olarak hizmet verdiler. 2-3 km’lik mesafeler için 15 dakikalık teslimat hizmetimizi sundular. Müşteri deneyimini sürekli olarak takip ettiler ve harika yorumlar aldılar.

Astro, yalnızca ilk altı ay içinde toplam 1 milyon kez uygulama indirme ve pazarda yüksek müşteri derecelendirmelerine sahip oldu. Şirketimiz için bu durumun sadece bir başlangıç olduğunu düşünüyoruz. Bundan sonraki hedefimiz, daha hızlı bir lojistik altyapı oluşturmak ve rakiplerimizin önüne geçerek sadık müşteriler kazanmaktır” dedi.

Şirket şu anda 30 milyon nüfuslu Jakarta’da yaklaşık 1.000 kişilik bir filo ile 50 farklı konumda faaliyet gösteriyor. Gelirlerin ise, son birkaç ayda 10 kattan fazla arttığını söylüyor.

Astro, elde edilen finansmanın daha fazla müşteriye ulaşmak ve daha iyi müşteri deneyimi sağlamak için harcanacağını belirtiyor. Şirket’in planları arasında ürün geliştirme ve kısa süre içerisinde 200 kişilik ekibi büyütmek olduğu söyleniyor.

Güncel İçerikler