Gayrimenkul kiralama girişimi Silkhaus, 7.75 milyon dolar yatırım aldı

Gayrimenkullerin kısa vadeli olarak kiralanması için özel çalışmalar yapan Silkhaus, 7.75 milyon dolar yatırım aldı.

Kısa vadeli gayrimenkul kiralama çözümleri geliştiren Silkhaus, 7.75 milyon dolar yatırım aldı. Tura, Nuwa Capital, Nordstar, Global Founders Capital, Yuj Ventures, Whiteboard Capital ve VentureSouq katıldı.

Pandeminin etkisiyle beraber seyahat alışkanlıkları değişikliğe uğruyor. Tatil ve iş amaçlı seyahatlerin sıklığı azalırken, bu seyahatlerin ortalama süresi ise uzadı. Airbnb gibi platformlar, ABD ve Avrupa’daki arzı karşılamak için çalışmalar yapsa da gelişmekte olan pazarlarda bu olay daha farklı görünüyor. Silkhaus da tam olarak burada devreye giriyor. Mülklerinden para kazanmak ve mülklerini yönetmek isteyenler için gerekli araçları içeren bir platform sağlayarak, büyük ve küçük mülk sahipleri için kısa vadeli kiralama işlemlerini dijitalleştiriyor.

Girişimin kurucu ortakları Aahan Bhojani ve Ashmin Varma, başta MENA, Güney Asya ve Güneydoğu Asya olmak üzere gelişmekte olan pazarlardaki ev sahipleri için 13 milyar dolar değerindeki bir pazarı belirledikten sonra geçen yıl Silkhaus’u kurdular. 

Silkhaus CEO’su ve kurucusu Aahan Bhojani, “Açıkçası bu gibi pazarlarda kısa süreli iyi bir kiralama hizmeti bulmak, samanlıktan iğne aramaya benziyor. Biz de bu sorunu çözüyoruz. En başarılı kısa süreli kiralama operatörlerinden bazılarını bir araya getiriyoruz ve Airbnb’nin de aralarında bulunduğu ortaklarımız için bu envanterin en kaliteli tedarikçisini oluşturuyoruz. Kaliteyi, kontrolü ve teknolojiyi üst düzeye taşımak itiyoruz. Daha fazla insanın yüksek kaliteli kısa süreli kiralama deneyimi yaşamasını sağlamak için varız.” dedi.

Silkhaus, ev sahiplerinin (şu anda Dubai’de) kiralık mülklerini alıyor. Dağıtım, fiyatlandırma, gelir yönetimi ve tam kapsamı dijital bir bakış açısıyla yönetiyor. Girişim, üçüncü taraf satıcıların bu kiralamalara erişmesi ve operasyonları yönetmesi için bir pazar yeri de dahil olmak üzere araçlar oluşturuyor.

Bhojani, Silkhaus’un şu anda yönetilen birimler açısından şehirdeki en iyi %3’lük operatörler arasında yer aldığını iddia ediyor. Silkhaus, pazar fırsatının önümüzdeki dört yıl içinde 18 milyar dolar‘a çıkabileceğini tahmin ediyor. Son 12 ayda gelirini 10 kattan fazla artıran proptech girişiminin, platformundaki mülk arzını artırarak önümüzdeki iki ay içinde ilk %1’e girmeyi planladığını söyledi. 

Güncel İçerikler