Otomobil aboneliği hizmeti veren Finn, 110 milyon dolar yatırım aldı

Otomobil aboneliği hizmeti sunan Finn, B serisi finansman turunda 110 milyon dolar yatırım aldı. Finn’in toplam sermayesi, 500 milyon dolar’ın üzerine ulaştı.

B Serisi yatırım turu, Korelya Capital, Keen Venture Partners, Climb Ventures, Greentrail Capital ve Waterfall Asset Management tarafından yönetildi. İlgili yatırım turuna; White Star Capital, HV Capital, Heartcore Capital, UVC Partners ve Picus Capital gibi yatırımcılar katıldı.

Finn ekibi, “İnsanlar geleneksel araç sahipliği modelinden uzaklaşmaya başladı. Artık insanların abone olarak kullanabilecekleri otomobil platformları daha fazla ilgi çekiyor.

Şirketimiz, herhangi bir peşinat almadan müşterinin evine gönderilecek yeni kiralık araba seçenekleri sunuyor. Aylık olarak kiralamak yerine altı aylık bir kiralama hizmetimiz bulunuyor. Listelenen fiyata ise, aracın sigortası, bakım ve yol yardım hizmeti dahil oluyor” dedi.

Finn’in CEO’su ve kurucu ortağı Max-Josef Meier, “Müşteriler artık araçlara sahip olmak yerine direkt bu hizmete erişim istiyor ve güvenilir bir e-ticaret deneyimi bekliyor. Tesla, Volkswagen ve GM gibi dünyanın önde gelen otomobil üreticileriyle doğrudan OEM ortaklıklarımız bulunuyor. Bu durum müşterilerimize farklı model ve markaları hızlı ve güvenilir bir şekilde temin etmemize yardımcı oluyor” dedi.

New Jersey, Pennsylvania, Massachusetts ve Connecticut’ta faaliyet gösteren Finn mevcut yatırımını, 2023 yılında daha da büyümek için kullanacak. Şirketin hedefinde, Kaliforniya ve Florida olduğu söyleniyor.

Ekibini hem ABD’de hem de Almanya’da büyütmeyi düşünen Finn, yıl sonuna kadar dünya çapında 30.000 araca ulaşmayı da planlıyor.

Güncel İçerikler