Sağlık hizmetinde fiyatlandırma çözümleri geliştiren Turquoise Health, 20 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık hizmetlerinde fiyat şeffaflığı konusunda hizmet veren Turquoise Health, Andreessen Horowitz (a16z) liderliğinde 20 milyon dolar yatırım aldı.

Sağlık sektöründe fiyatlandırma hizmeti çözümleri geliştiren Turquoise Health, A Serisi finansman turunda 20 milyon dolar yatırım aldığını açıklayan bir gönderi paylaştı. Andreessen Horowitz (a16z) liderliğindeki 20 milyon dolarlık finansman turu, Bessemer Venture Partners, Box Group ve yeni yatırımcı Tiger Global‘in katılımıyla gerçekleşti.

ABD merkezli Turquoise, hastaların maliyet bilgileri için hizmetleri ve sağlayıcıları arayabilecekleri, nakit fiyatları karşılaştırabilecekleri ve cepten maliyetleri bulmak için sigorta bilgilerini girebilecekleri bir platform sunar. Şirket ayrıca hastaneler için uyumluluk araçları, hizmet paketleme yazılımı ve bir Medicare fiyatlandırma motoru sağlar. Finansman haberinin yanı sıra, Turquoise Health, doğrudan sözleşme platformu Clear Contracts‘ı piyasaya sürdü. Bir SaaS platformu olan Clear Contract, sağlayıcılar ve alıcılar arasındaki doğrudan sözleşme sürecini basitleştirir.

Hasta davranışı üzerinde bir etki gördüğünü söyleyen Turquoise Health, fiyatlandırma verilerini bir fiyatlandırma API’si aracılığıyla bakım platformlarına ulaştırır. Turquoise Health açıklamasına göre “50 eyaletteki hastanelerde uygun fiyatlı bakım için her ay binlerce hasta Turquoise Health web sitesine göz atıyor.”

Finansmanla birlikte, a16z Genel Ortağı Julie Yoo, Turquoise Health’in Yönetim Kurulu’na katılacak. Turquoise Health, finansmanı sağlık hizmetlerinde ödeme yapanlar, sağlayıcılar ve hastalar arasında şeffaf fiyatlandırma sağlamak amacıyla kullanmayı planlıyor. Turquoise  Health Kurucu Ortağı ve CEO’su Chris Severn yaptığı açıklamada, “Hastaların ve ödeme yapanların maliyetleri önceden bildiği ve sağlayıcıların satın alınabilir hizmetler için gerçek zamanlı ödemeye alıştığı yeni bir “gelir öncesi döngü” vizyonuna bağlıyız” sözlerine yer verdi.

Güncel İçerikler