IBM, yazılım şirketi Apptio’yu 5 milyar dolara satın almaya hazırlanıyor

Bilgisayar pazarının önemli oyuncularından IBM, yazılım şirketi Apptio'yu satın almak için düğmeye bastı. Şirket, Apptio'yu 5 milyar dolara satın almaya hazırlanıyor. Wall Street Journal tarafından paylaşılan haberde, şirketler arasındaki anlaşmanın hafta sonu tamamlanabileceğini açıkladı.

Bilgisayar pazarının önemli oyuncularından IBM, yazılım şirketi Apptio‘yu satın almak için düğmeye bastı. Şirket, Apptio’yu 5 milyar dolara satın almaya hazırlanıyor. Wall Street Journal tarafından paylaşılan haberde, şirketler arasındaki anlaşmanın hafta sonu tamamlanabileceğini açıkladı.

2007 yılında kurulan ve Andreessen Horowitz‘in yatırım yaptığı Apptio, bilgi teknolojisi alanındaki işletmeleri yönetmek için bulut tabanlı teknoloji ve hibrit iş yönetimi yazılımı sunuyor. Şirket, teknoloji maliyeti, kalitesi ve değerine ilişkin gerçeğe dayalı bir anlayış sağlamak için çeşitli finansal, operasyonel ve faturalandırma sistemlerinden veri alan bir iş analitiği uygulamaları paketi sağlıyor.

Apptio’nun yazılımı, BT veriye dayalı karar alma süreçlerini hızlandırabilecek eyleme dönüştürülebilir içgörüler sunuyor. Kuruluşlar, teknoloji harcamalarını daha geniş iş sonuçlarıyla uyumlu hale getirmek ve maliyet şeffaflığı, kıyaslama ve operasyonel verimlilik gibi BT süreçlerini düzene sokmak için bu bilgileri kullanabiliyor.

Apptio’nun hizmetlerini destekleyen temel özelliklerden biri, bellek içi maliyet analitiği platformun oluyor. Toplanan içgörüler, hem şirket içi hem de bulut tabanlı sistemleri kapsar.

Apptio’nun, Fortune 100’ün %60’ından fazlası dahil olmak üzere 1.800’den fazla müşterisi bulunuyor. Müşterilerinin yıllık 650 milyar doları aşan bir teknoloji harcamasını yönetiyor. Satın alma işlemi IBM’in hibrit bulut ve yapay zekaya daha fazla odaklanmaya başladığı bir zamanda gerçekleşiyor. 

Güncel İçerikler