Şirketlerin sözleşme oluşturmalarını kolaylaştıran PocketLaw, 10 milyon euro yatırım aldı

Sözleşme oluşturma sürecini daha uygun fiyatlı ve kolay hale getiren İsveç merkezli girişim PocketLaw, 10 milyon euro yatırım aldı.

Şirketlerin tüm sözleşmelerini oluşturmalarına, imzalamalarına ve yönetmelerine olanak tanıyan İsveç merkezli girişim PocketLaw, Atomico tarafından yönetilen A serisi finansman turunda 10 milyon euro yatırım aldığını açıkladı.

Geçtiğimiz son birkaç yılda müşteriler için sözleşme oluşturmak ve yönetimi kolaylaştırmak için teknoloji sunan girişimlerin sayısı giderek artıyor. Bu alanda faaliyet gösteren ve 2018 yılında İsveç’in Stockholm şehrinde PocketLaw, kuruluşundan bu yana 14 milyon euro yatırım aldı. 2020 yılında ilk ürününü piyasaya süren PocketLaw, tüm iş sektörlerinde küçük ve orta ölçekli işletmelerde sözleşme oluşturma ve e-imza gibi yönetim araçlarını hedefleyen bir iş modeline sahip.

Sıfırdan sözleşme ve yasal belgeler oluşturmak uğraştırıcı ve avukat ücretleri sebebiyle maliyetli olabiliyor. PocketLaw ise, sözleşme oluşturma sürecini önemli ölçüde daha ucuz ve daha hızlı hale getirmeyi vaat ediyor. Şirket, kullanıcıların otomasyon ve dijital ekran destekli soru-cevaplarıyla dakikalar içinde yasal anlaşmalar oluşturmasını kolaylaştırıyor.

Şirket, KOBİ’lerin faydalanması için kurum içi ve yasal deneyim gerektirmeyen bir hizmet sunuyor. İsveç ve Birleşik Krallık, girişimin şimdiye kadarki en büyük pazarlarını oluşturuyor. PocketLaw, bu yıl Almanya ve Norveç’te de hızlanarak büyümeye hazır olduğunu belirtiyor.

10 milyon euro değerindeki A Serisi finansman, PocketLaw’un büyümesini destekleyecek ve Avrupa çapında genişlemesini sürdürmesine yardımcı olacak. Şirket, ekibini yasal, teknik ve operasyonel alanlarda büyütmeyi hedeflediğini söylüyor. Bugüne kadar 6.000 müşteri ile çalışan girişimin müşterileri arasında Voi, Livi, Juni, Estrid, Punchy Drinks, Babybjorn ve Norveçli medya devi Schibsted gibi şirketler yer alıyor.

Güncel İçerikler