Tüp bebek tedavisi için finansal çözümler sunan Gaia, 20 milyon dolar yatırım aldı

Tüp bebek tedavisine ihtiyaç duyan insanların mali yük sebebiyle tedaviden vazgeçtiklerine dikkat çeken Gaia, tedaviler için finansal çözümler sunuyor. Şirket, son yaptığı açıklamada, Atomico liderliğinde 20 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Tüp bebek tedavisi için sigorta ve ödeme planları sunan Gaia, Atomico liderliğinde 20 milyon dolar yatırım aldı. Şirketin mevcut yatırımcıları, Kindred Capital, Seedcamp ve ABD merkezli Clocktower Technology Ventures tura katılım gösterdi. Yatırım turu sonrasında Atomico ortağı Sasha Astafyeva, Gaia yönetim kuruluna katılacak.

Gaia, Nader AlSalim ve eşinin tüp bebek tedavisine ihtiyaç duyması sonucu 2019 yılında Londra’da kuruldu. Tüp bebek tedavileri, düşük başarı ihtimali sebebiyle her zaman sonuç vermeyebiliyor. Bu nedenle, ebeveyn olmayı hayal eden birçok insan, tüp bebek tedavisine başvurmaktan vazgeçiyor. Bu zorluğun farkında olan Gaia, tüp bebek tedavilerini daha erişilebilir ve uygun maliyetli hale getirmeyi hedefliyor. Gaia, çocuk sahibi olmak isteyen herkesin tüp bebek tedavisine yönelmesini teşvik etmek için ebeveyn adaylarına finansal çözümler sunuyor.

Gaia CEO’su ve kurucusu Nader AlSalim yaptığı açıklamada, doğurganlık tedavilerine erişim isteyenler ile erişime gücü yetenler arasındaki boşluğun her zamankinden daha büyük olduğunu söylüyor. Gaia tarafından paylaşılan bilgiye göre, doğurganlık tedavisi arayan dört kişiden üçü, mali yükün büyüklüğü sebebiyle tedaviye başlamaktan vazgeçiyor. Birleşik Krallık ve ABD’de tüp bebek tedavisine ihtiyaç duyan yedi kişiden yalnızca biri tedavi sürecinde ilerleyebiliyor. AlSalim, tüp bebek tedavisinin fiziksel ve zihinsel zorluklarının yanı sıra, ekonomik olarak da zorlayıcı olduğunu belirtiyor.

Gaia, sigorta ve ödeme planlarının yanı sıra, teknolojisi sayesinde tedavi maliyetlerini sigortalar. Diğer bir deyişle, tüp bebek tedavisinin başarılı olmadığı durumlarda, doğum yapmayan kullanıcıların daha düşük maliyetler ödemesi sağlanır. Tedavisi başarılı olan kullanıcılar ise, toplam tedavi maliyetini aylık ödemelere yayarak ödeyebilir.

Güncel İçerikler