Gündelik işçileri işverenlerle buluşturan Jobandtalent, 500 milyon dolar yatırımla 2.35 milyar dolar değerlemeye ulaştı

İmalat ve lojistik gibi sektörlerdeki çalışanları gündelik işveren firmalarla buluşturan Jobandtalent, 500 milyon dolar yatırım alarak 2.35 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Depolama, e-ticaret ve lojistik gibi sektörlerdeki çalışanları gündelik işlerle eşleştirmek için yapay zeka kullanan bir platform olan Jobandtalent, 500 milyon dolarlık bir E Serisi finansman turunu kapatarak 2.35 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu.

Kinnevik tarafından yönetilen Seri E turda SoftBank Vision Fund 2, Atomico, DN, Infravia, Kibo ve Quadrille dahil olmak üzere çok sayıda yatırımcı karşımıza çıkıyor.

Jobandtalent, yeni sermayeyi en son odak noktası olan ABD de dahil olmak üzere kilit pazarlardaki genişlemesini hızlandırmak için kullanılacağını söyledi. Şirket, bu yılın mart ayında 120 milyon dolarlık D Serisinden sonra ABD pazarına giriş yapmıştı. E Serisi ile teknoloji ve satış ekibini önemli ölçüde artırmayı planladığını söyleyen Jobandtalent, Avrupa’daki faaliyetlerini derinleştirmeye çalışırken Avrupa ekibine önemli yönetici rolleri ekleyeceğini de belirtti.

2009 yılında kurulan girişim, şu anda dünya çapında 9 pazarda (İspanya, Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, İsveç, Portekiz, Meksika, Kolombiya ve ABD) geçici bir iş gücü hizmeti sunmaktadır. Şirket, özellikle imalat ve lojistik gibi sektörlere odaklanarak geçici iş arayan çalışanları, geçici iş gücüne ihtiyaç duyan işverenlerle buluşturuyor.

Çalışanlar Jobandtalent uygulaması aracılığıyla başvuruda bulunur, evrak gönderir, sözleşmeler imzalar ve ödeme alırlar. Şirket, bu süreçleri basitleştirmenin yanı sıra doğrudan istihdam ettiği kişilerle ilgilenen işverenler için arka ofis işlerini devralarak kolaylaştırır.

Jobandtalent, 2021’in yalnızca ilk dokuz ayında platformunun 100.000’den fazla işçiyi geçici rollerle eşleştirmek için kullanıldığını söyledi. DHL, FedEx, XPO, Ceva Logistics, eBay, IKEA, Kuehne & Nagel, JD Sports, Ocado, Sainsbury’s, Argos ve GLS dahil olmak üzere 1.300’den fazla şirket, doğru kişilerle kolay ve verimli bir şekilde eşleştirmek için Jobandtalent platformunu kullanıyor.

Güncel İçerikler