Instagram, önümüzdeki günlerde NFT’leri test etmeye başlıyor

İçerik üreticiler için yeni para kazanma yolları sunmaya odaklanan Instagram, bu hafta içinde platformunda NFT'leri test etmeye hazırlandığını açıkladı.

Instagram Başkanı Adam Mosseri, pazartesi günü Twitter hesabında yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde platforma NFT (non-fungible token) özelliğinin geleceğini müjdeleyen bir gönderi paylaştı. Bu hafta içinde platformda yer almaya başlayacak olan NFT’ler, ilk aşamada Amerika Birleşik Devletleri’ndeki sınırlı sayıdaki içerik üreticisi ile test edilecek.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, bir Facebook gönderisinde, Instagram’ın bu hafta içinde uygulama içinde NFT’leri görüntülemeyi sağlayacak yeni bir yol test etmeye başlayacağını açıkladı. Zuckerberg, yaptığı açıklamada, NFT’lerin yakın gelecekte Facebook’a da gelebileceğini vurguladı. Açıklamaya göre daha ileri tarihlerde Messenger ve WhatsApp gibi diğer Meta platformlarında da NFT’lerin yer aldığını görebiliriz.

Herhangi bir ücret olmayacak

Mosseri, dijital koleksiyon ürünü yayınlamak veya paylaşmakla ilgili herhangi bir ücret olmayacağının altını çizdi. İlk aşamada sınırlı sayıdaki içerik üreticisi ile test edilecek olan yeni özellik ile kullanıcılar artık yaptıkları veya satın aldıkları NFT’leri paylaşabilecek. Kullanıcılar, kendi yaptıkları veya satın aldıkları NFT’leri Instagram ana sayfalarında, hikayelerinde ve mesajlarında paylaşabilme fırsatına sahip olacak.

Mosseri ayrıca, NFT’ler ve blok zinciri gibi Web3 teknolojisi ile Instagram’ın doğasının kopuk olduğunun farkında olduklarını da belirtti. Mosseri, ilk aşamada sınırlı sayıdaki kullanıcıyla özelliği test etmelerinin sebebi olarak “topluluktan öğrenebileceğimizden emin olmak istiyoruz” sözlerine yer verdi. İçerik üreticileri için yeni para kazanma yolları sunmasıyla sıklıkla karşımıza çıkan Instagram, NFT’ler aracılığıyla bu yolda bir adım daha atmış görünüyor. Mosseri, geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada, video içerikleri ön planda tutmak amacıyla tam ekran modunu kullanıma sunmaya hazırlandıklarını paylaşmıştı. Yalnızca bir fotoğraf paylaşımı platformu olmanın ötesine geçen Instagram’ın yeni gelişmelerini yakından takip etmeye devam ediyor olacağız.

Güncel İçerikler