Shopify, e-ticaret teslimat şirketi Deliverr’ı 2.1 milyar dolara satın aldı

E-ticaret platformu Shopify, 2017 yılında Harish Abbott ve Michael Krakaris tarafından kurulan ABD merkezli Deliverr'ı 2.1 milyar dolara satın aldığını açıkladı.

E-ticaret şirketi Shopify, San Francisco merkezli e-ticaret teslimat şirketi olan Deliverr‘ı 2.1 milyar dolar nakit ve hisse senedi karşılığında satın aldığını duyuran bir açıklama yaptı.

Nisan ayında söylenti olarak karşımıza çıkan satın alma iddiaları, Shopify’ın kurucusu ve CEO’su Tobi Lütke tarafından yapılan açıklama ile doğrulandı. Deliverr’ın satın alınması, Shopify tarihinin en büyük satın alımını işaret ediyor. Lütke, şirketin milyonlarca satıcısı için uçtan uca bir lojistik platformu oluşturmasını sağlayacağını söylüyor. Shopify bünyesindeki milyonlarca satıcı, Shopify Fulfillment Network (SFN) ve Deliverr’ın birleşmesinin ardından hızlı ve kolay sipariş karşılamanın yollarına erişebilecek.

Geçtiğimiz kasım ayında 250 milyon dolar yatırım alarak 2 milyar dolar değerlemeye ulaşan Deliverr, halihazırda Shopify, Walmart, Amazon, eBay ve Target gibi platformlarda sipariş karşılama hizmetleri sağlıyor. Birden fazla kanalda satış yapan şirketlerden küçük işletmelere kadar çok sayıda markanın e-ticaret teslimatlarını gerçekleştiriyor. 2017 yılında Harish Abbott ve Michael Krakaris tarafından ortaklaşa kurulan Deliverr, Shopify tarafından satın alımından önce toplam 490,9 milyon dolar yatırım aldı.

Aynı gün veya ertesi gün teslimat yapan Deliverr, her satıcı için tedarik zinciri sorunlarını ortadan kaldırmada önemli bir rol oynayacak. Shopify Fulfillment Network (SFN) ve Deliverr, ertesi gün teslimat seçenekleri sunan yeni bir hizmet olan Shop Promise’ı güçlendirecek.

Deliverr ve SFN ile satıcılar, Shopify kullansın ya da kullanmasın lojistik maliyetlerini azaltabilecek. Birden fazla kanaldan satış yapan satıcılar, basitleştirilmiş bir yönetim platformuna erişim sağlayabilecek. Amazon, eBay, Etsy ve Walmart dahil pazar yerlerinin yanı sıra, Google, Facebook, Instagram ve TikTok gibi platformlar dahil olacak.

Güncel İçerikler