Markalar ve içerik üreticiler arasındaki iletişimi kolaylaştıran Mavrck, 135 milyon dolar yatırım aldı

135 milyon dolar yatırım aldığını duyuran Mavrck, küçük işletme sahipleri ve içerik üreticiler için önde gelen sosyal medya pazarlama platformu olan Later'ı satın aldı.

Küresel markalar için influencer odaklı pazarlama platformu Mavrck, 135 milyon dolarlık finansman turunu duyurdu. Summit Partners tarafından yönetilen yatırım turu, Mavrck’in Aralık 2021’deki 120 milyon dolarlık finansman turunun devamı niteliğinde. Bu yatırımın yanı sıra şirket, küçük işletme sahipleri ve içerik üreticiler için önde gelen sosyal medya pazarlama ve ticaret platformu olan Later‘ı satın aldığını duyurdu.

2014 yılında kurulan Mavrck, Boston ve Denver’da yer alan ofisleriyle hizmet veriyor. Pazarlamanın yükselen yıldızı “influencer marketing,” pazarlama endüstrisinde hızla büyümeye devam ediyor. Research and Markets’a göre 2028 yılına kadar 85 milyar dolarlık harcamaya ulaşması bekleniyor. Mavrck’in Kurucu Ortağı ve CEO’su Lyle Stevens, yaptığı açıklamada, “İçerik üreticiler markalara muazzam bir değer katıyor, ancak bu değeri ölçme yeteneği, markalar ve birlikte çalıştıkları içerik üreticiler arasında gerilim yaratmaya devam ediyor,” sözlerine yer verdi. Sekiz yaşındaki şirket, güçlerini birleştirmeye hazırlandığı Later ile birlikte markalar ve içerik üreticiler arasında bir güven ekosistemi oluşturmaya kararlı görünüyor.

“Instagram bio” link araçlarından biri olarak 2016’da piyasaya sürülmesinden bu yana Later, dünya çapındaki kullanıcılar için 2 milyardan fazla sayfa görüntüleme sağladı. Later ayrıca, 7 milyon içerik üreticisi ve küçük işletme sahibinin sosyal içeriği görsel olarak planlaması için araçlar kullanıyor. Bu gibi çözümlerinin yanı sıra, milyonlarca küçük işletme sahibi ve içerik üreticisinin markalarını ve işlerini çevrim içi olarak büyütmelerine yardımcı oluyor.

Mavrck tarafından paylaşılan bilgiye göre, 2020’den bu yana Mavrck platformunda ortalama marka harcaması %114 arttı. İnsanlar bir gelir kaynağı olarak içerik oluşturmaya yöneldikçe, pazarlama endüstrisinde bu patlamayı görmek pek de şaşırtıcı değil. Bugün 500’den fazla küresel tüketici markasındaki 5.000’den fazla pazarlama uzmanı, içerik üreticilerle olan ilişkilerini daha iyi yönetmek için Mavrck’in teknolojisinden yararlanıyor.

Güncel İçerikler