Verimliliği takip eden dijital asistan Insumo, 3.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı

Takvim ve sorumlulukları yöneterek, hayatı ve rutinleri optimize eden Insumo, 3.5 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı! Yatırımcı portföyünde HiVC, Sinan Güler, Ayhan Kerem Ülgen, Ali Çebi, Hande Aykun, Keiretsu Forum Türkiye, Yusuf Kohen, Ata Akça, Özge Demir ve Keiretsu Forum Türkiye yatırımcılarından Techventure, Orhan Çetin, Mustafa Atilla, gibi değerli isimler yer almakta.

İlk defa Eylül 2021’de kullanıcı karşısına çıkan Insumo, üretkenliğinizi artırmak için kişisel asistanınız olmak isteyen bir verimlilik aracıdır.

Kullanıcıların bireysel hayatlarına, hali hazırda bulunan takvim ve düzenlerine adapte oluyor ve insanların bu düzenleri maksimum verimlilik seviyesine taşımaları konusunda onlara destek oluyor. Kullanıcılarına oldukça geniş çaplı bir sağlıklı alışkanlık kütüphanesi sunan ve bu alışkanlıkları hayatlarına entegre etmeleri için yol gösteren, Temmuz ayında HiVC, Ayhan Kerem Ülgen, Hande Aykun, Ali Çebi‘den yatırım alan Insumo, bu yatırım turunda da HiVC, Sinan Güler, Techventure, Orhan Çetin, Mustafa Atilla, Yusuf Kohen, Ayhan Kerem Ülgen, Ata Akça ve Özge Demir isimli yatırımcılardan 3.5 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım aldı.

Uygulamalarını kullanıcılarla buluşturmak için bir seneyi aşkın bir süredir yoğun bir şekilde çalışan Insumo ekibinin liderliğinde risk sermayesi portföy yönetimi geçmişinden gelen Ceri Çukran ve Büşra Özgümüş ile birlikte önemli bir teknik donanıma ve girişimcilik deneyimine sahip Cefi Menda bulunuyor.

Ceri Çukran 7 seneyi aşkın bir süre boyunca StartersHub’da 68 startup’ın yatırım süreçlerini yönetti. Buşra Özgümüş 5 yıl boyunca KPMG’de danışmanlık yaptıktan sonra 2 sene boyunca StartersHub’ın yatırım süreçlerini yönetti. Cefi Menda, Duke ve Columbia Üniversitesi gibi seçkin okullarda aldığı eğitimin ardından 5 yıl süresince New York’ta 4 farklı yazılım ve teknoloji girişiminde kurucu üyelik, yoneticilik ve danışmanlık rollerinde bulundu.

Çok kısa süre içerisinde 30 bini aşkın defa indirilen Insumo’nun kullanıcılarının yaklaşık %20’si farklı platformlar ile uygulamayı entegre ederken, Insumo’yu indiren kişilerin neredeyse %50’ye yakını ise organik kullanıcı olarak dikkat çekiyor.

Insumo Kurucu ortaklarından Ceri Cukran, yakın zamanda Insumo’ya yapay zeka asistanı ekleneceğini belirterek, “Insumo, takvim ve görev yönetim uygulamalarıyla entegre olarak iş akışınızı takip ediyor. Uygulama, gönderdiği bildirimler ile verimliliğinizi artırmanız için hatırlatmalar yapıyor. Ölçümleme yaparak başarılarınızla motive olmanızı da sağlıyor. Aldığımız yatırımla beraber pazarlama aktivitelerimizi ciddi oranda arttırmayı planlıyoruz. Önümüzde daha uzun bir yol var. Hem uygulamamızı, hem de ekibimizi büyütmek ve geliştirmek için çok heyecanlıyız.” dedi.

Kullanıcılara tamamen kişiselleştirilmiş deneyimler sunmak için bir yolculuğa çıktıklarını ve Uygulamanın bir çok özelliğinin ücretsiz kullanılabildiğini sözlerine ekleyen Cukran, Yakın zamanda Insumo’yu abonelik modeline geçirdik.

Alışkanlık kütüphanemizi her gün geliştirmenin yanı sıra, kullanıcılarımızın verilerini analiz ederek öğrenen ve onlara giderek daha özelleştirilmiş deneyimler sunan bir uygulama olmak için yapay zeka tarafında çalışmalar yapıyoruz. Yakın zamanda Amerika’da büyüyebilmek adına Amerika bazlı büyük bir yatırım turuna çıkacağız. Neredeyse her hafta uygulamamıza yeni bir güncelleme ile birbirinden değerli özellikler kazandırıyoruz. Bu özelliklerden en önemlisi üstüne çalıştığımız karmaşık yapay zeka algoritmamız. Bu algoritma ile yapay zeka asistanımız kullanıcıların günlük yaşantısını anlayıp herkese özelleştirilmiş bir verimlilik yolculuğu sunacak.” şeklinde konuştu.

Kurucu ortaklardan Cefi Menda da “İnsanların alışkanlık kazanma süreçlerini bilimsel araştırmalar ve en güncel teknolojileri harmanlayarak kolaylaştırıyoruz. Teknoloji ve davranış biliminin birleştiği bir noktada bugüne kadar hiç yapılmamış bir şeyleri başarmak için teknik ekibimizi ve yazılımsal alt yapımızı her gün geliştiriyoruz.” derken;

Kurucu ortaklardan Büşra Özgümüş ise şöyle konuştu: “Kişisel verimlilik pazarının özellikle son yıllarda hızla büyüdüğünü gözlemliyoruz. Verimlilik denilince akla gelen birçok araç içerisinde eksik olan bir alan yakaladık, “alışkanlıklar”. Bu alanın lideri olmak için büyük hedefler ile yola çıktık. Bu yolculukta bizimle birlikte bu hayale inanan harika takım arkadaşlarımız, kullanıcılarımız ile ürünü büyütüyoruz.” dedi.

Güncel İçerikler