Elon Musk, Twitter’ı 44 milyar dolara satın aldı

Geçtiğimiz günlerde Twitter'ı satın almak için 43 milyar dolar teklif veren Elon Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın aldı.

Geçtiğimiz günlerde Twitter’ı satın almak için 43.4 milyar dolarlık bir teklif yapan Tesla CEO’su Elon Musk, kısa bir süre sonra Twitter’ı satın almayı başardı. Daha önce Twitter’ın yüzde 9,2 hissesini satın alarak şirketin en büyük hissedarı olan Musk, bu kez Twitter’ın tamamının sahibi oldu.

Elon Musk, hisse başına 54.20 dolar teklifiyle toplam 44 milyar dolar ödeyerek Twitter’ı satın alma yolculuğunun sonuna geldi. Twitter yönetim kurulunun da şirketin Elon Musk’a satışına olumlu yaklaşmasıyla Twitter’ın Elon Musk’a satışı gerçekleşmiş oldu. 14 Nisan’da Twitter hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Musk, tamamı nakit olacak şekilde  ve hisse başına 54.20 dolar ödemek kaydıyla Twitter’ı satın almak için 43.4 milyar dolarlık bir teklif sunduğunu açıklamıştı.

“İfade özgürlüğü, işleyen bir demokrasinin temel taşıdır”

Twitter satın alması kesinleşen Musk, kısa bir süre sonra Twitter hesabı üzerinden ilk resmi açıklamasını paylaştı. “İfade özgürlüğü, işleyen bir demokrasinin temel taşıdır,” diyen Twitter’ın yeni sahibi Musk, “Twitter, insanlığın geleceği için hayati önem taşıyan konuların tartışıldığı dijital bir meydan” sözlerine yer verdi. Elon Musk, Twitter’da güveni artırmak için algoritmaları açık kaynak yaparak, spam botlarını yenerek ve tüm insanların kimliğini doğrulayarak Twitter’ı daha iyi bir yer yapacağını ekledi.

Twitter’ı satın almak için 43.4 milyar dolar teklif veren Musk, “Twitter’ın dünya çapında özgür ifade platformu olma potansiyeline inandığım için yatırım yaptım ve ifade özgürlüğünün toplumsal bir gereklilik olduğuna inanıyorum” demişti. Ancak, yatırımını yaptığı andan itibaren Twitter’ın bu amaca hizmet etmekten uzak olduğunu anladığını ekleyen Musk’ın Twitter’ı satın alması ile birlikte gelen süreçte platforma neler katacağını yakından takip ediyor olacağız.

Güncel İçerikler