İnsan Kaynakları platformu Oyster, 150 milyon dolar yatırım alarak 1 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Müşteri tabaında Quora, Wagestream, lokalise ve WeWork gibi şirketlerin yer aldığı İK platformu Oyster, 150 milyon dolarlık C Serisi finansman turunu duyurdu.

Londra merkezli İnsan Kaynakları platformu Oyster, C Serisi finansman turunda 150 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Kuruluşundan bu yana toplamda 227 milyon dolar yatırım alan şirket, 1 milyar dolar değerlemeye ulaşarak unicorn girişimler arasında yer almayı başardı.

Georgian liderliğindeki finansman turu, Salesforce Ventures Impact Fund, Base10, Okta, LinkedIn ve Endeavor Catalyst‘in katılımıyla gerçekleşti.

Jack Mardack ve Tony Jamous tarafından Ocak 2020’de piyasaya sürülen Oyster, işe alım ve istihdam sürecindeki eşitsizleri ortadan kaldırarak daha eşitlikçi bir İK platformu sunuyor. Şirketleri uzaktan çalışmanın daha iyi bir seçenek olduğuna ikna etmek amacıyla kurulan Oyster, kuruluşundan kısa bir süre sonra hayatımızı etkisi altına alan COVID-19 pandemisiyle birlikte inanılmaz bir büyüme yaşadı. Yıllarca süren bir iç savaştan sonra eğitimi için Lübnan’ı terk etmek zorunda kalan Tony Jamous, dünyanın dört bir yanındaki insanlara daha fazla özgürlük ve seçim şansı verilmesi gerektiğine inandığını söylüyor.

Girişim, şu anda 60 ülkeden görevini sürdüren 500 kişilik bir ekip ile hizmet veriyor. Yalnızca 2021 yılında 20 kattan fazla bir gelir artışı bildiren şirket, aynı yıl içinde ekip üyesi sayısında da 17 kat artış sağladı. Şirket, bu yılın ilk çeyreğinde platformu aracılığıyla yaklaşık 20.000’den fazla iş başvurusunun gerçekleştiğinin altını çiziyor. Oyster müşterileri arasında Quora, Wagestream, lokalise, Firstbase, Hubble ve WeWork dahil olmak üzere çok sayıda büyük şirket yer alıyor. 180’den fazla ülkede iş arayan kişileri şirketlerle buluşturan Oyster, şirketlerin bağlı bir kültür yaratmak için bir ofise ihtiyacı olmadığını uzaktan çalışan ekibiyle kanıtlar nitelikte.

Güncel İçerikler