LinkedIn, Premium aboneler için yapay zekanın oluşturduğu ön yazıları test ediyor

LinkedIn, iş başvurusu yapan kişilerin şirketlere kişiselleştirilmiş mesajlar oluşturmasına yardımcı olmak için yapay zekadan yardım alıyor. Şu anda premium aboneler için mevcut olan yeni özellik, adayın profilinden, iş tanımından ve işe alım yöneticisinin profilinden alınan bilgilere dayalı olarak ön yazı benzeri kısa mesajlar oluşturuyor.

Beyaz yakalıların sosyal ağı LinkedIn, iş başvurusu yapan kişilerin şirketlere kişiselleştirilmiş mesajlar oluşturmasına yardımcı olmak için yapay zekadan yardım alıyor. Şu anda premium aboneler için mevcut olan yeni özellik, adayın profilinden, iş tanımından ve işe alım yöneticisinin profilinden alınan bilgilere dayalı olarak ön yazı benzeri kısa mesajlar oluşturuyor.

Bu özellikle iş arayanlar, becerilerini ve deneyimlerini sergileyen son derece kişiselleştirilmiş mesajları LinkedIn platformu aracılığıyla doğrudan işe alma yöneticilerine kolayca gönderebiliyor. Bunun adaylara önemli miktarda zaman ve emek tasarrufu sağlaması ve iş arama sürecini daha verimli ve düzenli hale getirmesi bekleniyor.

LinkedIn daha önce profiller için yapay zeka yazma önerileri ve ortak makaleler için yapay zeka tarafından yazılmış metin özelliklerini denedi. Ancak bu yeni özellik, adayların belirli iş fırsatlarına göre uyarlanmış kişiselleştirilmiş mesajları hızlı ve kolay bir şekilde oluşturmasını sağladığından, işe alım sürecinde yapay zeka kullanımında ileriye doğru bir adım oluyor.

Yapay zeka tarafından oluşturulan mesajlar, bir ön yazının açılış cümleleri gibi okunur ve adayın profiline, iş tanımına ve işe alım müdürünün profiline göre kişiselleştirilebiliyor. Bu özellik, benzersiz becerilerini ve deneyimlerini sergileyen son derece kişiselleştirilmiş mesajlar göndererek diğer adaylardan sıyrılmalarına olanak tanıdığından, iş arayanlar için oyunun kurallarını değiştirecek gibi duruyor. 

Yapay zeka tarafından oluşturulan mesajlar son derece kişiselleştirilmiş olsa da LinkedIn, adayların güçlü yanlarını ve deneyimlerini doğru bir şekilde yansıtmasını sağlamak için metni yine de özelleştirmeleri ve düzenlemeleri gerektiğini vurguluyor. Bu, yapay zekanın içerik oluşturmasında yardımcı olabilse de nihai sonucun doğru ve etkili olmasını sağlamak için insan girdisinin hala gerekli olduğunu hatırlatıyor.

Güncel İçerikler