LinkedIn, içerik üreticileri için yeni bir güncelleme yayınladı

LinkedIn, sitesine daha fazla içerik üreticisi çekmek için bir dizi güncelleme yayınladı.

LinkedIn, büyüyen içerik üreticisi kitlesi için daha fazla araç geliştiriyor. Şirket özel bir “creator mode” profil ayarını tanıttıktan 1 yıl sonra, içerik oluşturucularının platformdaki takipçilerini artırmalarına yardımcı olmak amacıyla bir dizi yeni analiz ve video özelliği ekliyor.

Güncellemeler, bireysel gönderilerin performansını yakından takip etmek için daha ayrıntılı analizler içeriyor. Bunun yanında güncellemede, içerik üreticilerinin içeriklerini kimlerin okuduğunu ve bu içeriklerle kimlerin etkileşimde bulunduğunu anlamalarına yardımcı olmayı amaçlayan istatistikler de yer alacak. LinkedIn ayrıca, içerik üreticilerinin sitedeki varlıklarını artırmalarına ve ürettikleri içeriklerin daha fazla görüntülenmesine yardımcı olacak araçlar da ekliyor.

Kullanıcılar, takip ettikleri içerik üreticileri için gönderi bildirimlerini açma seçeneğine sahip olacaklar ve platform için haber bültenleri yazan içerik üreticiler, yazılarını doğrudan profillerinde sabitleyebilecekler.

Son olarak şirket, kullanıcılarının profil fotoğraflarının yanında görünen kısa tanıtım videolarını kaydetmelerine olanak tanıyan profil videoları aracını güncelliyor. Bu özellik artık, içerik oluşturuculara ve diğer kullanıcılara kişisel videolarına neleri dahil edecekleri konusunda rehberlik edecek bir rehber içeriyor. Bu videolar kalıcı olarak profilde durabilecek.

LinkedIn, içerik üreticileri için çok cazip bir platform olmasa da, şirket içerik üreticilerini platforma dahil etmek için istikrarlı bir şekilde çalışıyor. “Creator Mode” profillerine ek olarak şirket, önemli kullanıcılarını haber bültenleri ve podcast’ler gibi daha uzun biçimli içerikler oluşturmaya teşvik ediyor. Şimdiye kadar, bu çabalar platformda bir hareketliliğe sebep oldu denebilir. Şirket, şimdiye kadar 5,5 milyondan fazla kullanıcının “Creator Mode”u etkinleştirdiğini ve bu özelliği kullanan kullanıcıların yüzde 30 arttığını belirtti.

Güncel İçerikler