Yeraltı otoyolları inşa etmeye odaklanan Boring Company, 675 milyon dolar yatırım aldı

Yeraltı otoyolları inşa etme projesiyle şehir içindeki trafik sorununu çözmeyi hedefleyen The Boring Company, 675 milyon dolar yatırım alarak 5,7 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Tesla CEO’su Elon Musk’ın yeraltı otoyolları inşa etme projesi olan Boring Company, C Serisi finansman turunda 675 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yeni yatırım şirketin değerlemesini 5,7 milyar dolara çıkardı. Vy Capital ve Sequoia Capital tarafından yönetilen tur, Valor Equity Partners, Founders Fund, 8VC, Craft Ventures ve DFJ Growth katılımıyla gerçekleştirildi.

Boring Company, şehir içindeki trafik sorununu çözmeyi hedefliyor. Yapılan açıklamaya göre geniş bir tünel ağının şehirdeki trafik sıkışıklığını hafifletebileceği öne sürülüyor. Trafik sorunun yanı sıra, birçok büyük şehirde yollar ve park alanları olağanüstü bir alan kaplar. Şirket, ulaşım sistemlerini yer altına alarak yüzey arazilerini yayalar, yeşil alanlar ve rekreasyon için kullanılabilir hale getirmeyi planlıyor.

Boring Company, Loop adı verilen bir tünel sistemine sahip. Loop, bir metro sisteminden çok bir yeraltı otoyolunu andıran ekspres bir toplu taşıma sistemi olarak değerlendirilebilir. Ekim ayında şirket, şu anda Las Vegas Convention Center (LVCC) kampüsünü birbirine bağlayan bir tünel ağı aracılığıyla, Tesla araçlarındaki yolcuları taşıyacak bir ulaşım sistemi inşa etmek için ilk onayını aldı.

Boring Company’nin tünel açma makinesi Prufrock, insan olmadan hızlı bir şekilde tünel açma misyonu için tasarlanmış. Şirket, yaklaşık dört mil uzunluğundaki Vegas Strip uzunluğundaki bir tünelin bir ayda tamamlanabilmesiyle övünüyor. Şirketin açıklamasına göre yeni nesil Prufrock-3, günde yedi mil hızla tünel açmak üzere tasarlandı.

Boring Company, Loop projeleri inşa etmek ve tünel açma makinesi Prufrock’un araştırma ve geliştirmesini hızlandırmak amacıyla yeni sermayeyi kullanmayı planlıyor. Şirket, mühendislik, operasyon ve üretim genelinde işe alımları önemli ölçüde artıracak.

Güncel İçerikler