Dijital İkiz teknolojisini geliştiren sağlık girişimi Unlearn.AI, 50 milyon dolar yatırım aldı

Dijital ikizler, yani bilgisayar modelleriyle oluşturulmuş insanların dijital temsilleri, tıbbi araştırmalar için büyük bir önem taşıyor. Salı günü yapılan bir açıklamaya göre klinik çalışmalarda faaliyet gösteren Unlearn.AI, B Serisi finansman turunda 50 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Yatırım turunda Insight Partners ve Radical Ventures‘ın yanı sıra, mevcut yatırımcılar 8VC, DCVC, DCVC Bio ve Mubadala Capital Ventures karşımıza çıkıyor.

2017 yılında kurulan Unlearn, üçü de fizikçi olan Charles Fisher, Aaron Smith ve Jon Walsh tarafından hayata geçirildi. Unlearn, TwinRCTs ürünü ile insan klinik deneylerini optimize etmek için ilaç sponsorları, biyoteknoloji şirketleri ve akademik kurumlarla birlikte çalışır. Bu ürün, daha az sayıda hastayla daha yüksek bir başarı olasılığı elde etmek için makine öğrenimi ve geçmiş verileri kullanır. Geleneksel bir RTC çalışmasından farklı olarak her hasta için bir dijital ikiz hesaplanır.

Doktorların, en etkili yolu belirlemek için olası tüm tedavilerin hastaların dijital ikizleri üzerindeki etkilerini simüle edebilecekleri bir dünya oldukça iddialı görünüyor. Unlearn Kurucu Ortağı ve CEO’su Fisher, dijital ikizlerden elde edilen sonuçlar için düzeltme yapıldıktan sonra tedavi etkilerinin daha hassas bir şekilde tahmin edilebileceğini söylüyor.

Unlearn, Merck KGaA ve Darmstadt dahil olmak üzere dünyanın önde gelen ilaç şirketleriyle ortaklık kuruyor. Son finansman ile bugüne kadar toplamda 69.85 milyon dolar yatırım alan şirket, şu anda 40 kişiden oluşan ekibini ikiye katlamayı ve yeni hastalık alanlarına genişlemek için operasyonlarını geliştirmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler