Japon girişim 3DOM, Geely elektrikli araçlarını kullanarak filo hizmeti sunacak

Japon girişim 3DOM, Çin'li elektrikli araç üreticisi Geely ile anlaşmaya vardı. Anlaşmaya göre 3DOM, elektrikli araç filosu oluşturmak için Geely'nin araçlarından yararlanacak.

Bir Japon akü şirketi geçen Perşembe günü yaptığı açıklamada, Çinli Geely Holding Group‘un elektrikli araçlarını kullanarak ticari bir filo hizmeti başlatacağını duyurdu. Buna ek olarak şirket, şirketlerin karbon ayak izini azaltmalarına yardımcı olmayı amaçlayan bir hizmet alanına katılacağını söyledi.

Piller için ayırıcılar geliştirmek üzere 2014 yılında kurulan üniversite liderliğindeki bir girişim olan Yokohama merkezli 3DOM Inc, kullanıcıların yüksek satın alma maliyetlerinden kaçınabilmeleri için karbon nötr elektrikli araç hizmetini abonelik veya kiralama yoluyla sunacağını söyledi.

Şirketler, karbon ayak izlerini azaltmak için yatırımcılardan ve halktan artan bir baskı altındalar ve Çinli otomobil üreticileri, nispeten düşük maliyetli, pilli elektrikli araçlarıyla Japonya’da başı çekiyor.

Önde gelen Japon dağıtım şirketi Sagawa Express ticari mini araçlarının 7.200’ünün tamamını bu yıl Guangxi Automobile Group tarafından sağlanan elektrikli araçlarıyla değiştirmeye başlamayı planlıyor. Diğer bir firma olan SBS Holdings, Dongfeng Motor grubu tarafından üretilen elektrikli kamyonları kullanmayı planlıyor.

3DOM, Geely’nin hafif ticari minibüsüne güç sağlayacak elektriğin, rüzgar enerjisi ve diğer yeşil kaynaklardan üretileceğini söyledi. Minibüsleri kiralamak için hizmetin işletme maliyetinin benzinle çalışan bir filo ile eşit olacağını söyledi.

3DOM, filonun yaklaşık 7.500 araçtan oluşacağını, teslimat hizmetleri ve süpermarket operatörleri de dahil olmak üzere birkaç şirketin hizmeti düşündüğünü söyledi.

Diğer Japon otomobil üreticileri arasında Mitsubishi Motors, posta hizmeti için elektrikli araçlar üretirken, Toyota Motor, yakıt hücreli hidrojen elektrikli araçlarını kullanmak için testler yapıyor.

Güncel İçerikler