Güneş enerjisiyle şarj olabilen Toyota yeni Prius tanıtıldı

Toyota, güneş enerjisiyle elektrikli motorun şarj olduğunu belirttiği yeni hibrit Prius modelini tanıttı.

Japon otomotiv üreticisi Toyota, kendine has tasarım anlayışıyla dikkat çeken görünüme sahip ye Prius modelini duyurdu. Beşinci nesil Prius, önceki nesline göre daha güçlü özelliklerle geliyor.

Hibrit motorlu araç, ilk bakıldığında coupe tarzı bir tasarıma sahip gibi görünüyor. Aracın daha modern bir görünüme kavuşmasıyla beraber aks aralığı da genişletiliyor. Bu sayede aracın daha konforlu bir hal alması amaçlanıyor. Yenilenen far tasarımları, otomobilin günümüz tasarım anlayışına uymasını sağlıyor. Aracın ön ve arka tasarımı, alışılagelmiş Toyota tasarımlarının ötesine çıkarak sınıfına yeni bir soluk getiriyor.

Aracın iç kısmına değinecek olursak dikkatleri ilk çeken kısımlar yeni navigasyon ekranı, direksiyon ve iç ortam ambiyansı oluyor. 12.3 inç büyüklüğündeki eğlence ekranı, günümüz standartları için ideal boyutlara sahip. Direksiyondan itibaren ön konsolun neredeyse tamamında bulunan tuşlar da aracın teknik özelliklerinin çok fazla oluşunu en iyi şekilde yansıtıyor. Ayrıca boydan boya geçen LED iç aydınlatma da araca ağır ve şık bir görünüm katıyor.

Aracın motor bölümüne göz attığımızda 13.6 kWh‘lik bir batarya ile geliyor. 2.0 litrelik 4 silindirli içten yanmalı motor, 219 beygir gücüne sahip olduğu güçlü bir yapıya sahip olacak. Hibrit sistemli araç hem benzin hem de elektrikli motorla kullanıcıların ihtiyacını karşılayacak gibi görünüyor.

Batarya sistemi sayesinde Prius’un 100 km gidebileceği belirtiliyor. Ayrıca opsiyonel olarak gelen güneş panelleri de aracın elektrikli motorunun şarj olmasını ve yılda 1.250 kilometre fazladan menzile sahip olmasını sağlayacak.

Toyota, tanıtımını gerçekleştirdiği yeni Prius hakkında herhangi bir fiyat detayı vermedi. Tasarımıyla oldukça dikkat çeken sedanın 2023 yılı içerisinde yollarda olacağı açıklandı.

Güncel İçerikler